Kultúra

2014.02.18. 14:25

Abban minden mese volt

Celldömölk - Több mint egy évtizede minden évben meghirdeti a Celldömölki Városi Általános Iskola a Gazdag Erzsi Versmondó Versenyt, leendő elsősöknek.

Ölbei Lívia

Volt egyszer egy mesebolt, abban minden mese volt talán nincs is olyan kisgyerek, aki ne ismerné ezeket a verssorokat, ahogy sok más Gazdag Erzsi-verset is. A celli általános iskola versmondó versennyel tartja életben a vasi költőnő emlékét. A verseny nem titkolt célja, hogy a leendő első osztályos kisdiákoknak megkönnyítse az ismerkedést, a beilleszkedést: mindazok, akik sikerrel állnak ki a közönség elé az iskola falai között, könnyebben legyűrik félelmeiket akkor is, amikor szeptemberben már iskolásként lépik át az intézmény küszöbét. Az idén ötvenegyen jelentkeztek a Gazdag Erzsi Versmondó Versenyre. Ahogy mindig, most is zsűri értékelte a produkciókat (két csoportban). Íme, az eredmények. Első lett Somogyi Norina és Deé Lara, a második helyen végzett Horváth Eszter és Horváth Áron, a harmadikon Kustánczi Olivér és Farkas Vivien. Különdíjat kapott Ködös Bence, Mell Varga Máté, Kolompár Virginia és Kiss Ivett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!