kultúra

2019.03.29. 07:00

Diploma előtt a Weöres Sándor Színházban

Aki valami szépre, finom és pontos játékra, átélhető konfliktusokra és történetre – egyszóval jó kis színházi estére – vágyik, ne hagyja ki a Weöres Sándor Színház Diploma előtt című előadását. Premier ma este, indul a bérletes széria a Márkus Emília Teremben.

Ölbei Lívia

Bálint András első szombathelyi rendezése, a Diploma előtt, a film színpadi változatából készült. Szombathelyen is Simon és Garfunkel szól – mert jólesik. A romantikus vígjátéknak aposztrofált darab a diploma után és diploma előtt álló fi atalember, Ben téblábolására alapozódik. A szombathelyi szereposztás (megint) telitalálat. Benjamint Matusek Attila játssza, Mrs. Robinson szerepében Nagy Cili tűnik föl. Mr. Robinson Horváth Ákos, Ben szüleinek szerepében: Vlahovics Edit és Szabó Tibor. Elaine Robinsont Nagy Katica eh. játssza. És van müzli is, legalább négyféle.

 

A kizárólag a játékot szolgáló, letisztult díszlet (olyan letisztult, mint a színészi játék) tervezője Khell Zsolt, a hasonlóképpen működő jelmezeket tervezőként Remete Kriszta jegyzi (különös tekintettel a cipzárra). Az 1967-es fi lm tette világhírűvé Dustin Hoff mannt, jót tett Simon és Garfunkel dalainak is. A főpróbán nem gondoltunk Dustin Hoff – mannra: mind a száz percet kitölti Matusek Attila és a többiek jelenléte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában