Kultúra

2011.08.04. 09:14

Elhunyt Vida Gábor zenész, újságíró

Életének 42 évében, 2011 augusztus 3-án váratlanul elhunyt Vida Gábor, szombathelyi zenész, a helyi kultúrában és kultúráért aktívan tevékenykedő újságíró.

Garai Antal 'Atom'

Zenész, újságíró, szervező, kritikus, dj, hangosító, hangszerboltos, bútorboltos, a strong deformity egykori managere/pártfogója, haver, barát - mindez illik Vida Gáborra és még számos más is. Vida Gábor élete leginkább a zene körül mozgott, de természetesen falta a kultúrát, támogatta, megismerte, megismertette. Életének 42 évében, 2011 augusztus 3-án váratlanul elhunyt.

Vidaotone művésznéven zenélt pl. az egyetemi klubban vagy a Frei, vagy a Szimfónia kávézóban (s még sorolhatnánk). A Szimfónia kávézó volt a törzshelye, ezért augusztus 3-án este itt gyűltek össze ismerősei, barátai, hogy egy mécsest gyújtva megemlékezzenek róla, koccintsanak emlékére.

Sokan elmentek a megemlékezésre, és nagyon sokukon látszott, hogy felfogniuk még nem sikerült a barát, kolléga elvesztését. "Gabi most hintaágyban fekszik és röhög rajtunk" - "Vidus most ott fent pörgeti a lemezeket" - ilyen és ehhez hasonló mondatok fordulnak meg időről-időre, hogy kicsit kitöltsék azt a szokásosnál is nagyobbnak tűnő űrt, amit VG hagy maga után.

Gábor a vaskarika.hu kulturális hírportál újságírója volt, így a szerkesztőség kollégájuk emlékére egy hétig szünetelteti a napi hírek/beszámolók megjelentetését, s helyette Vida Gáborral kapcsolatos anyagokat tesznek közzé (írásaiból válogatnak, interjúk, kedvenc zenék, és olvasói történetek).

Nyugodjon békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!