Festményt ajándékba

2019.06.04. 07:00

Festmény és fotókiállítás nyílt Vasváron

Fotós és festő mutatkozik be a Castrum Galériában: a Magyar Alkotók Nemzetközi Egyesületének két művésze állította ki munkáit a Nagy Gáspár Kulturális Központban.

Pogács Mónika

Az ajándékozók: Nyáry Éva és Hekkel Aranka

Fotó: Pogács Mónika

Nyáry Éva Köztársasági Érdemrenddel kitüntetett művész festményei és Albert Ferenc költő, fotográfus fényképei láthatóak az NGKK-ban júniusban.

Az ajándékozók: Nyáry Éva és Hekkel Aranka
Fotó: Pogács Mónika

A megnyitón Ger­gye Rezső intézményvezető köszöntője után Nádler László festőművész méltatta a tárlatot, korábban ő vette fel a kapcsolatot a világhálón az egyesülettel. A Jeli Arborétum rododendronvirágzása is jó apropót adott a látogatáshoz. Az egyesület elnöke, Hekkel Aranka mellett jelen volt – és énekelt – a megnyitón az egyesület egyik alelnöke, Dévai Nagy Kamilla.

Az alkotó, Nyáry Éva és Hekkel Aranka egy festményt ajándékozott a kulturális központnak. A mű témája a Hegyháthoz szorosan kötődik: a csehimindszenti Mindszenty-emlékházban tett látogatás ihlette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában