Kultúra

2007.01.22. 03:29

Három író drámai versenyben

Budapest (mti) - Az internetről szóló cikk adta a témát a XII. Magyar Drámaíró Verseny három résztvevőjének. Tegnap írtak, ma lesz a premier.

Móczán Zoltán

Gosztonyi János, Fráter Zoltán és Nényei Pál tegnap írta meg egyfelvonásosait, amelyeket ma, a magyar kultúra napján mutatnak be a Budapesti Kamaraszínház Tivoli Színházában. A Magyar Rádió és a XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány tizenkettedik éve rendez drámaíró versenyt. Az idén a drámák témáját a Nyomoznak utánunk a világhálón című újságcikk adja, amelyet még szombaton este sorsoltak ki Budapesten, a Tivoli Színház előcsarnokában. A kiválasztott cikk arról szól, hogy a munkaadó egy állás betöltésénél mennyire veszi figyelembe a jelöltről az interneten megtalálható információkat. Az íróknak tegnap estére kellett elkészülniük az egyfelvonásosokkal, amelyeket ma egész nap próbálnak a rendezők a színészekkel. A témán kívül az egyfelvonásosok előadásának sorrendjét is kisorsolták: először Rozgonyi Ádám, másodszor Kálloy Molnár Péter, harmadikként Almási Tóth András rendezését láthatják este a nézők. Tircsi Anikó, a XXI. század Magyar Drámájáért Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: hogy melyik darabnak ki a szerzője, csak a verseny végén derül ki. A közönség is szavazhat a neki leginkább tetsző műre. A szakmai-társadalmi zsűri a legjobb színészt, a legjobb színésznőt és a legjobb rendezőt díjazza. A szakmai zsűri tagjai között lesz Magyar Fruzsina dramaturg, Vizi Mária, a Duna Televízió rendezője, Szayly József, a Magyar Rádió alelnöke, Cs. Tóth János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és Siposhegyi Péter író, a verseny alapítója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!