Kamerára fel!

2019.05.07. 10:00

Közeleg a III. Kőszegi filmes napok ideje

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület május 29–30-án rendezi meg a III. Kőszegi filmes napok elnevezésű rendezvényét, ahová speciális filmesek és alkotóközösségek jelentkezését várja. Nevezési határidő: május 10-e.

Vas Népe

A találkozó egy konferencia, egy alkotótábor és egy filmszemle tulajdonságait ötvözi, így az elmélet mellett a gyakorlati filmkészítés, a közösségi együttlét mellett a szakmai értékelések is helyet kapnak – olvasható a tájékoztatóban. Minden alkotónak vagy alkotóközösségnek egy délelőtt áll majd rendelkezésére (május 30-án), hogy elkészítse filmjét, amelyhez Kőszeg városa szolgál festői „díszletként”.

Az elkészült kisfilmeket szakmai zsűri értékeli és a legjobbakat díjazza. A rendezvény első napján filmkészítéssel kapcsolatos szakmai elő adások várják a résztvevőket, ahol lehetőség adódik beszélgetésekre, a vélemények megvitatására, valamint a közös ötletelésre. A szakmai zsűriben Erdélyi János filmrendező, Kulcsár Tamás filmrendező és Boros Ferenc független filmes foglal helyet.

A résztvevőknek maguknak kell a technikai eszközökről gondoskodniuk, lehetőleg digitális memóriakártyára való rögzítéssel, hogy az elkészült filmeket a lehető legegyszerűbb módon lehessen a közönség és a zsűri számára levetíteni. Az esemény helyszíne a Dr. Nagy László EGYMI.

További információhoz az [email protected] e-mail-címen, illetve a 06 70 281 7836 telefonszámon juthatnak az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában