Kultúra

2014.07.20. 17:20

Lovarda is tartott bemutatót a falunapon

Telekes - Jó hangulatban, sok közös énekléssel, tánccal telt szombaton a falunappal egybekötött sportnap Telekesen.

Merklin Tímea

A falunapot immár 24. alkalommal rendezték meg huszonegy, az önkormányzattal kapcsolatban álló szervezet, vállalkozás és magánszemélyek támogatásával. Másodszor hirdették meg a főzőversenyt, amelyre 10 csapat nevezett a megye különböző részéről: jöttek Kelédről, Szattáról (2. helyet szereztek), Kisrákosról, Hegyhátszentpéterről, Petőmihályfáról, Andrásfáról, nevezett három telekesi csapat is ( a helyiek közül az „Összefogás" nevű lett a 3.). Az 1. helyet egy a rendezvényen újonnan résztvevő település, Vaspálikutas csapata szerezte meg.

Lóra ültek a barátnők: Pölöskei Barbara, Hajba Elizabet és Pölöskei Tamara, középen Hittig Gusztáv, a lovak tulajdonosa.

Fotó: Lénárt Andrea

Az egész napos programban a környező települések amatőr csoportjainak bemutatkozása zajlott: fellépett A telekesi, gersekaráti, andrásfai dalkör, a táncosok közt a Csurgóforrás Néptánccsoport (Telekes), a Napraforgó Néptánccsoport (Petőmihályfa), és az Akvamarin Táncegyüttes.

Vendégelőadó volt a falunapon Leblanc Győző és Tóth Éva a „Túl az Óperencián" operett műsorral. A sportprogramok közt volt gyerek és felnőtt futball mérkőzés, felléptek a gersekaráti kötélugró csapatok a Gersekaráti KDSE-ből, és a Jump for Fun Kötélugró Csoport.

Bemutatót tartott a nagymizdói lovarda bardigiano lovaival, és olyan fiatalokkal, akik ha nem is profik, de már tanulnak lovagolni, sőt erre az alkalomra mutatós, csinos ruhát csináltattak maguknak. A szervezők örömmel nyugtázták: falu lakossága jól szórakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!