Színház az egész világ

2017.11.09. 14:18

A Könnyehulló Madár felröppent

Miközben nagy népszerűségnek örvendenek a celli Soltis Lajos Színház „felnőttmeséi”, a társulat nem feledkezik meg a gyerekekről sem. Az új zenés mesejátékban föltűnik a Könnyehulló Madár. Merre jár?

Ölbei Lívia

A Szegénylegény szerepében Bruckner Roland. Fotó: Nagy Jácint

 

A Szegénylegény szerepében Bruckner Roland. Fotó: Nagy Jácint

A Soltis Lajos Színház mostanában a Szentivánéji álom „vasi változatával” (rendezte Nagy Péter István), valamint a couleur locale lehetőségeivel szintén erősen élő népszínművel, A cigánnyal (rendezte Fábián Péter és Benkó Bence) arat sikereket: távolabbról is megindult a zarándoklat a Koptik Odó utcai kamaraszínházba. De a gyerekekről sem feledkezik meg a társulat: az új mesejáték szerzője és rendezője Komáromi Sándor. A Könnyehulló Madár története a klasszikus mesedramaturgia sajátos alkalmazásával megmutatja, hogy azok is célba érhetnek, akiknek döntései, választásai eltérnek a bevett normától. Ezekben a napokban több településen megjelent-megjelenik a Könnyehulló Madár, Bobától Sárváron át Szombathelyig. A kis vasi turné után következik a hagyományos őszi erdélyi nagy utazás: a Rigócsőr király című előadással november 16-án kerekedik föl a társulat, az erdélyi sorozat november 25-éig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában