Lóerő

2013.05.16. 07:38

Kiss Norbert ifjú csapattársa

A héten megkezdi első kamionversenyzői szezonját Major Benedek, a szombathelyi Kiss Norbert márkatársa. A mindössze 16 éves pilóta túl van az első komoly teszteken. Jó előjelekkel vág neki az olaszországi versenyhétvégének.

Kelemen Attila

Minden idők legfiatalabb kamionversenyzője Franciaországban három napos tesztsorozaton ismerkedett az 1500 lóerős, 5,5 tonnás MAN kamionnal, amellyel versenyezni fog az FIA Europian Truck Race sorozatban.

Fiatal kora ellenére Major Benedek mögött komoly autóversenyzői múlt áll, hiszen kilenc éves korában kezdett gokartozni, majd a Suzuki Kupán, illetve a Lotus Eastern Europe Cup-on versenyzett. A kamion azonban újdonság számára, ám ennek ellenére remekül vette az akadályokat a teszten. Már a három nap alatt is rengeteget fejlődött, és remek időket futott.

 


Major Benedek az Oxxo Energy Truck Race színeiben minden idők legfiatalabb kamionversenyzőjeként debütál

- Az idei évet tanulásra szánjuk. Célunk, hogy három éven belül Benedek az EB sorozat egyik élversenyzője legyen - árulta el Burkus Egon, Benedek mentora. Bár a pilóta gőzerővel készül az első megmérettetésre, figyelmét mégis meg kell osztania. Ugyanis informatikából tizedikes gimnazistaként most érettségizik, hamarosan pedig megszerzi a jogosítványát, igaz emiatt nem kell különösebben aggódnia.

 

Benedek (balra) csapattársával, Kiss Norberttel a fotózáson (Fotó: Oxxo Energy Track Race)


- Az iskolában nagyon megértőek a tanárok, sok segítséget kapok tőlük, hogy a tanulmányaimban és a sportban is jól tudjak teljesíteni. Örülök, hogy csak néhány hónap átfedés van az iskolai időszak és a versenyszezon között, ezért amint vége a sulinak, csak a versenyzésre koncentrálok. Természetesen minden futamon úgy indulok, hogy elsőként szeretnék célba érni, de ha a realitásokat nézzük, akkor kamionversenyzőként az első verseny hétvégéken a tapasztalatszerzés lehet a cél. Majd azokra építve közelebb kerüljek időben az élpilótákhoz, akik közül van, aki akkor kezdte kamionversenyző karrierjét, mikor én születtem - teszi hozzá Major Benedek kamionversenyző, az OXXO Energy Truck Race csapat tagja.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!