Lóerő

2018.08.18. 14:00

Ricciardo csúcsgázsit kap?

Nemrég meglepő hírrel szolgált a Forma–1: Daniel Ricciardo elhagyja a Red Bull csapatát, a Renault-hoz szerződik 2019- től. Brit sajtóinformációk szerint Lewis Hamilton és Sebastian Vettel után a harmadik legjobban megfizetett pilótává lép így elő az ausztrál.

Kelemen Attila

Az ausztrál Daniel Ricciardo akár azt is mutathatná, hogy két évre írt alá a Renault-hoz

Fotó: Kovács Tamás / MTI

Bombameglepetésként szolgált Daniel Ricciardo csapatváltása, különösen annak fényében, hogy korábban arról szóltak a hírek: vélhetőleg hosszabbítani fog az ausztrál pilóta a jelenlegi munkaadójával, a Red Bull Racinggel. Ráadásul azért is meglepő a hír, mivel a Renault csapatvezetése korábban már kijelentette, hogy nem szándékoznak sztárversenyzőt igazolni, ésszerű költségvetésből akarnak sikeressé válni.

Az ausztrál Daniel Ricciardo akár azt is mutathatná, hogy két évre írt alá a Renault-hoz
Fotó: Kovács Tamás / MTI

Ennek a fi lozófi ának azonban némiképpen ellentmond Ricciardo szerződtetése, a Daily Express információi szerint 35 millió dollár munkabért adnak évente az újdonsült versenyzőjüknek. Ricciardo a Red Bullnál ennek az összegnek csupán a harmadát kapta meg. A Renault csapatfőnöke, Cyril Abiteboul nem rejtette véka alá, hogy hónapok óta egyeztettek az ausztrál pilótával, aki ragaszkodott az élversenyzőnek járó fi zetéshez. Ricciardo jövőre így a harmadik legjobban kereső Forma– 1-es pilóta lesz Lewis Hamilton és Sebastian Vettel mögött. Ricciardo 8 F1-es év után hagyja el a Red Bull-családot, amellyel hét győzelmet, 29 dobogós helyezést, 4 pole pozíciót és 14 leggyorsabb kört ért el.

A legjobb világbajnoki helyezése 2014-ben és 2016-ban volt, mindkét alkalommal harmadik helyezést ért el. Jelenleg ötödik helyen áll a bajnoki tabellán, az idén két győzelmet számlál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!