Lóerő

2014.06.19. 17:51

Ferrarik és Mercedesek Ostffyasszonyfán

Ostffyasszonyfa – A hétvégén a Hankook Duna-Autó autós gyorsasági országos bajnokság 5–6. fordulójának ad otthont a Pannónia-Ring.

Tóth Gábor

Idén is megérkeztek a több száz millió forintot érő autócsodák a Pannónia-Ring garázsaiba. Ráadásul az országos bajnokság mellett ebben az esztendőben is tiszteletét teszi Ostffyasszonyfán a Közép-európai Zóna mezőnye – Ferrarik, Mercedesek, Porschék, BMW-k szaggatják majd az aszfaltot. A program változatos. Az RCM Kupa mezőnyében 1,5 literes Suzuki Swiftekkel, úgynevezett Swift Racerekkel versenyeznek a fiatal tehetségek. Hasonló kategóriát képvisel a Swift Cup Europe sorozat, ahol 1,6 literes, szintén Suzuki Swiftek kormányait tekergetik a pilóták. Az ob I. kategória, az úgynevezett 2000 köbcenti alatti és feletti géposztály, illetve a Lotus Cup Eastern Europe a korábbiakhoz hasonlóan most itt együtt versenyez. Itt különböző típusú és teljesítményű autókkal állnak fel a pilóták a piros lámpák mögé, értelemszerűen több kategóriát írtak ki a szervezők – hiszen a bivalyerős, 500 lóerős Ferrarinak nem kihívás egy 1,6 literes Suzuki Ignist legyőzni. Az ob II. a formula autók bajnoksága. Ez az egyetlen széria, ahol nyitott karosszériájú autókat láthatnak az érdeklődők. Nem marad el endurance verseny sem: itt bárki elindulhat, ez a 2 órás verseny inkább a kitartásról szól. Szombaton és vasárnap is 9 órakor bőgnek fel a motorok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!