Lukácsháza

2015.02.13. 11:36

Láttak már 120 éves medvét? - Beköltöztek a mackók a lukácsházi óvodába

Lukácsháza - A Gyöngyház Óvodában 332 mackó várja a gyerekeket és a gyermeklelkű felnőtteket a mackókiállításon.

Civil Tudósítónktól

Ha valaki belép a lukácsházi Gyöngyház óvodába, úgy érezheti, hogy a mackók birodalmába érkezett. Hiszen amerre a szem ellát, mindenütt ezek a kedves plüssállatok láthatók.

- A Napocska csoport egyik kis óvodásának nagymamája gyűjtötte ezt a 332 mackót, amit a közelmúltban ajándékozott unokája óvodájának- meséli Szilvágyi Beáta óvónő.

Fotó: Molnár Károly

Az óvónők hamar eldöntötték, mi legyen a sorsa az ajándéknak, kiállítást rendeztek az intézmény aulájában. Kapóra jött, hogy éppen gyertyaszentelő napja közeledett, így a kiállítást ehhez a jeles naphoz is kapcsolták. Az első napokban nem csak a gyerekek örültek a játékoknak, a szülők is nagy élvezettel nézegették a plüssöket, és volt, aki saját gyerekkorát idézve kiáltott fel: „Gyerekkoromban nekem is ilyen macim volt!" Az óvodások nagyon vigyáznak az új kincsekre, rendszeresen megvendégelik új barátaikat a Mackó-teázóban.

Van itt motoros medve bőrszerelésben, tudós maci Micimackó társaságában, divatos mackólányok, fára mászó medvebocsok.

-Az én kedvencem a kalapos maci- árulja el Máté Mihályné, az óvoda vezetője. - Ő a legidősebb medve mellett foglal helyet, aki éppen 120 éves.

Az óvónők eleinte úgy gondolták, hogy elajándékozzák a mackókat, de annyira szívükhöz nőttek, és persze a gyerekeknek is, hogy úgy döntöttek, állandó otthont biztosítanak a jövevényeknek. A napokban várják a környező óvodák csoportjait – Kőszegről és Gencsapátiból - , hogy bemutathassák a mackóbirodalmat.

A kiállítás hatására új terveket is szőnek az óvoda dolgozói, további érdekes kiállításokat szeretnének rendezni, jövőre pedig a gyertyaszentelő napjához kötődően és a mackók tiszteletére versmondó versenyt szeretnének szervezni a közeli óvodák részvételével.

Molnár Benjámin, Varga Boglárka. Fotó: Timár Gergely

Sopár Levente, Ujhelyi Petra, Ujhelyi Dorka.

Palatin Dániel, Tóth Franciska, Horváth Sarolta.

Virág Zsuzsa

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!