Meszlen

2015.06.07. 19:41

Megújult a meszleni közösségi ház

Meszlen - Az alig több mint kétszázfős településen szinte az egész falu ott volt a közösségi ház átadásán. Volt ok az örömre: húszmillió forintos beruházás készült el.

Cseszkó Tamás

A rendezvényen részt vett V. Németh Zsolt államtitkár, aki az előző ciklusban komoly segítséget nyújtott a településnek. A Darányi Ignác Tervnek köszönhetően ugyanis tízmillió forint támogatáshoz jutott Meszlen. Az államtitkár köszöntőjében Thomas Mannt idézte, miszerint akkor járunk el helyesen, ha a magán- és közügyeinket harmóniában intézzük.

- Egy életrevaló közösségnek így kell eljárnia, vigyáznunk kell a családunk életére, rendjére, boldogulására, de figyelnünk kell arra is, hogy maradjon idő, lehetőség a játékra, a szórakozásra és a találkozásra is - fogalmazott az államtitkár. Mint mondta, a meszleni beruházás ennek a gondolatnak a jegyében fogant. - Sok funkciót lát el az épület, aki félre akar vonulni elmélkedni az olvasószobába, az éppúgy megtalálja a számításait, mint aki a szomszéd szobában található csocsóasztalt választja a kikapcsolódáshoz - mondta V. Németh Zsolt, hozzátéve, hogy a közös elem a találkozás.

V. Németh Zsolt és Ágh Péter is ott volt az ünnepélyes avatáson . Fotó: Ohr Tibor

- Minden egyes találkozás nagyon vékony szálat fűz az emberek közé, és ezen szálak ezreiből font kötél tartja együtt a közösségeket - hangzott el. V. Németh Zsolt arról is beszélt, hogy a kistelepüléseken mindenki számít, és mindenkire számíthatnak, a mostani beruházásnak köszönhetően pedig talán még jobban sikerül a helyiek kötődését megerősíteni. A rendezvényen Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője méltatta azt az összefogást, ami a sikerhez vezetett, hiszen szavai szerin ehhez kellett a kormány támogatása és a helyiek cselekvő ereje. Emlékeztetett: a falu címerében egy oroszlán kivont szablyával látható.

- Továbbra is olyan lelkesen kell tennie mindenkinek Meszlenért, mint arra a település címerének szimbóluma utal. Az átadón Őri Zoltán polgármester megköszönte a kormány támogatását, majd ismertette a beruházás részleteit. Elmondta: az uniós támogatáson túl saját forrást is igénybe vettek, ezt hitelből finanszírozták. A faluház felújítása azért is nagy öröm, mert az épület évekig üresen, funkciók nélkül állt. A beruházás során elbontották az egykori mozigépésztermet, és új, női és férfi mellékhelyiségeket építettek. A házban számos festési munkálatot végeztek el, felújították a színpadot és új előtetőt kapott az épület. A munkálatokból a falu lakói is kivették a részüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!