Multidéző

2015.10.06. 06:10

Új belügyi létesítmények: 35 éve a vendégek végigjárták az új létesítmény impozáns termeit

Szombathely - 1980 októberében két új belügyi létesítményt avattak Szombathelyen: hivatalosan átadták használatra a Vas megyei BM Szervek Művelődési Házát és a Szombathelyi Városi és Járási Rendőrkapitányság új épületét.

Kelemen Attila

A művelődési ház bejáratánál dr. Kuti Béla rendőr vezérőrnagy, a Vas megyei Rendőrfőkapitányság vezetője köszöntötte az ünnepélyes átadásra érkezett vendégeket, a két létesítmény építésében, tervezésében résztvevők képviselőit. A vendégekkel érkezett Ladvánszky Károly rendőr vezérőrnagy, belügyminiszter-helyettes, az Országos Rendőrfőkapitányság vezetője, dr. Pál Antal belügyminiszter-helyettes, Horváth Miklós, a megyei pártbizottság első titkára, dr. Bors Zoltán, a megyei tanács elnöke, valamint a város és a járás párt-, állami- és társadalmi szerveinek több képviselője.

A vas megyei Rendőrfőkapitányság, a 2. határőr kerület, a társ-fegyveres testületek, a Magyar Néphadsereg szombathelyi alakulata, de különösen a Szombathelyi Városi és Járási Rendőrfőkapitányság személyi állományának életében jelentős volt ez a nap – írja a Vas Népe 35 évvel ezelőtti száma – Mindkét objektum létrehozásában nagy szerepe volt a megyei és a városi pártbizottságnak, a megyei és városi tanács, valamint a Belügyminisztérium segítő támogatásának.

A városi-járási kapitányság új épülete. Fotó: VN-archív

A művelődési háznál jól érvényesült a műemlék jellegű épület indokolt felújítása és vele együtt a kulturális centrum kialakítása. A két cél együttes megvalósítása a leggazdaságosabban történt. A kapitányság épületének új beruházásként való megvalósításához jelentős mértékben hozzájárult a régi épület hasznosítása.

Dr. Kuti Béla beszéde után Pócz Gábor, a Szombathelyi Építőipari Szövetkezet elnöke adta át az építők nevében az új művelődési házat. dr. Molnár László rendőr őrnagynak, a Vas megyei Rendőrfőkapitányság vezető helyettesének, a főkapitányság közművelődési bizottsága elnökének, hangsúlyozva: az épületet használók megbecsülését is kifejezi, hogy a fegyveres erők napja tiszteletére egy hónappal a kitűzött határidő előtt fejezték be a felújítási munkát. Dr. Molnár László a birtokba vevők nevében arról szólt, hogy az új művelődési ház jó lehetőséget nyújt a belügyi dolgozók eszmei politikai felkészültségének növeléséhez, szakmai és általános műveltségük gyarapításához. A művelődési ház gazdag tartalommal való megtöltése a teljes személyi állomány összefogásával és aktivizálásával valósul majd meg.

A vendégek végigjárták az új létesítmény impozáns termeit (ezeket lapunkban korábban már bemutattuk), majd a Szombathelyi Városi és Járási Rendőrkapitányság új épületét tekintették meg. Itt Ávár Tibor, a VASÉP igazgatója adta át a kivitelezők nevében a létesítményt dr. Kerék Pál rendőr alezredesnek, a városi és járási kapitányság vezetőjének, aki arról szólt többek között, hogy az új épület külső megjelenésében és belső elrendezésében egyaránt bizalmat ébreszt, nyugalmat és biztonságot sugároz. Az új létesítmény lehetőséget ad arra, hogy a városi és járási rendőrkapitányság személyi állománya még magasabb színvonalon, kulturáltabban végezze munkáját, s intézkedései nyomán tovább szilárduljon a megyeszékhely és a járás közbiztonsága.

Az ünnepség befejező részében kitüntetéseket adtak át az építésben élenjáró dolgozóknak. A kitüntetett munkásokat és a kivitelezők képviselőit dr. Pál Antal belügyminiszter-helyettes köszöntötte, s tolmácsolta a belügyminiszter elismerő szavait. A létesítmények – mint mondotta, Szombathely várost is gazdagítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!