Nagysimonyi

2016.04.18. 12:41

Szüleikkel járták a kacsatáncot a nagysimonyi ministránsok - Templomuk felújítására gyűjtenek

Nagysimonyi - A helyi templom felújítására gyűjtenek a nagysimonyiak. Immáron második alkalommal rendeztek jótékonysági bált, a program az egész települést megmozgatta.

Cseszkó Tamás

A Patrona Regni-Hungariae Alapítvány nem kis fába vágta a fejszéjét: úgy döntöttek, adományokat gyűjtenek a nagysimonyi Szent András templom felújítására.

Fotó: Cseszkó Tamás

Tavaly rendeztek először bált, amely nagy sikert aratott, akkor döntöttek a folytatás mellett. Bődi Gábor, a program egyik szervezője lapunknak elmondta: óriási öröm volt látni, hogy ismét zsúfolásig telt a Balogh József Művelődési Ház, amely otthont adott a rendezvénynek.

Köszöntőt mondott Balasi István helyi plébános, aki külön köszöntötte Kovács Ferenc celldömölki káplánt, aki szintén megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. - Igyekeztünk sok-sok fellépőt hívni, akik emelték az est fényét, örömmel fogadták el a meghívásunkat - tudtuk meg Bődi Gábortól, aki elárulta a fellépők névsorát is: a Rábamenti Citerazenekar Kenyeriből, a sárvári Kéknefelejcs Nótaklub, a szintén sárvári Stop and Go táncklub mellett Nagysimonyi tehetségei is a színpadra álltak: Marton Helga, Szabó Tamás, Szabó Nikolett, valamint a helyi óvodások is gazdagították a programot.

A helyi ministránsok és szüleik kacsatánca sem maradhatott ki a meglepetésműsorból, hosszú percekig tapsolt a közönség. A műsort követően kezdődött a bál, a talpalávalót Hajas Tamás szolgáltatta, de nem maradhatott el a tombola sem, amelyre a helyi vállalkozások mellett még számos sárvári és celldömölki vállalkozás is ajánlott fel tombolatárgyat.

- A jótékonysági bál bevételét a templom felújítására fordítjuk - húzta alá Bődi Gábor, majd hozzátette: a jövőben is tervezik hasonló programokkal gazdagítani a falu közösségi életét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!