árverés

2019.01.25. 10:07

900 ezer euróért keltek el Catherine Deneuve Yves Saint Laurent-ruhái

A francia színésznő azért vált meg pazar ruhatárától, mert eladta normandiai házát, ahol évtizedeken át tárolta régi darabjait.

Párizs, 2019. január 22. Catherine Deneuve francia színésznõ Yves Saint-Laurent márkájú ruhadarabjait nézi egy érdeklõdõ a Christie’s aukciós ház párizsi bemutatótermében 2019. január 24-én. A világhírû színésznõnek a francia divatház által készített ruhadarabjaiból álló kollekcióját a párizsi divathéttel egyidejûleg, január 24-én bocsátja árverésre az aukciós ház. MTI/EPA/Caroline Blumberg

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Caroline Blumberg

Több mint 900 ezer euróért kelt el Catherine Deneuve mintegy 130 ruhája, amelyeket Yves Saint Laurent néhai francia divattervező egykoron a francia színésznőnek tervezett.

A Christie's aukciósház csütörtök esti párizsi árverésén elkelt ruhák között volt az a gyöngyökkel díszített ruha, amelyet Deneuve akkor viselt, amikor 1969-ben először találkozott Alfred Hitchcockkal, valamint az az arany színű estélyi ruha is, amely az egyik Oscar-díjátadóra készült.

Yves Saint Laurent több mint negyven éven át öltöztette a francia színésznőt. A ruhák egy tehetséges ember kreációi. Csak azért dolgozott, hogy a legszebbekké tegye a nőket – mondta Deneuve barátjáról.

A francia színésznő azért vált meg pazar ruhatárától, mert eladta normandiai házát, ahol évtizedeken át tárolta régi darabjait. Azt még nem közölte, mire fogják felhasználni az aukción befolyt összeget.

A színésznő Yves Saint Laurent-ruhatárának egy másik részét, mintegy 170 darabot elsősorban kiegészítőket, interneten árverezik el január 30-áig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!