Járvány

2020.03.26. 06:40

Elon Musk több mint ezer lélegeztetőgépet adományozott a kórházaknak

Hamarosan pedig cége is beszáll a gyártásba, sőt, maszkokat is készíteni fognak.

Elon Musk attends SATELLITE 2020 conference

Forrás: AFP/Anadolu Agency

Fotó: Yasin Ozturk

Azok után, hogy Elon Musk, a Tesla és az SpaceX vezérigazgatója bejelentette, gyárait átalakítja lélegeztetőgépek előállítására, ha az eszközből hiány keletkezne a koronavírus-járvány miatt, máris 1255 darab műszert adományozott a kaliforniai kórházaknak – számolt be róla a Just Jared alapján a hirado.hu.

Persze a gyártósorokat még nem állították át ilyen gyorsan, Musk Kínából vásárolta a Philips és Medtronic gyártmányú gépeket, melyeket kedden Gavin Newsom, kaliforniai kormányzó is megköszönt azóta az üzletembernek sajtótájékoztatóján.

Musk egyébként azt is megígérne, hogy segítséget nyújt N95-ös orvosi maszkok előállításában is.

A lélegeztetőgépek kulcsszerepet játszanak a légzőszervi betegségek, például a Covid–19 kezelésében. A szakértők korábban arra figyelmeztettek, hogy az Egyesült Államokban a következő hónapokban hiány léphet fel a kritikus felszerelésekből, mivel a koronavírus-járvány egyre szélesebb körben terjed.

Az egyik szakértő becslése szerint a koronavírus-járvány következtében körülbelül egymillió amerikainak lehet majd szüksége az eszközre az életben maradáshoz, ezzel próbára téve az ország forrásait, még akkor is, ha az esetek közt nem lesz átfedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!