Járvány

2020.05.12. 15:13

Rengeteg pénzt gyűjtöttek össze a rászoruló betegeknek a világsztárok (videó)

Több mint 115 millió dollárt (37 milliárd forintot) gyűjtöttek Barbra Streisand, Jennifer Lopez és Robert De Niro és más sztárok egyórás jótékonysági műsorukkal, amelynek bevételével a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került New Yorkban élőkön akartak segíteni.

US actor and producer Robert De Niro (R) greets French artist JR as he arrives for the 92nd Oscars at the Dolby Theatre in Hollywood, California on February 9, 2020. (Photo by VALERIE MACON / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Valerie Macon

A hétfőn este Rise Up New York! címmel megrendezett online műsorban az Emmy-díjas Tina Fey könnyezve mondott köszönetet a felajánlásokért.

„Városunk ostrom alatt áll, de történt már ilyen”

- idézte fel Robert De Niro, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadás és a 2012-es Sandy hurrikán is próbára tette a lakosokat az elmúlt 20 évben. A színész azzal bíztatta a közönséget, hogy ezek a megpróbáltatások nem tudják megtörni New Yorkot.

Az adománygyűjtést a szegénység ellen küzdő New York-i székhelyű Robin Hood csoport és az iHeartMedia szervezte. A bevételből élelmet, szállást, pénzsegélyt, pszichológiai és jogi szolgáltatást, valamint oktatást biztosítanak a rászorulóknak.

Mariah Carey 1992-ben született Make It Happen című számát énekelte vokalistáival és zongoristája kíséretében, akik mind saját otthonaikból jelentkeztek be.

Lin-Manuel Miranda, Cynthia Erivo, Idina Menzel és Ben Platt másokkal együtt Frank Sinatra klasszikusát, a New York, New York című számot adta elő. A metropoliszban született Lopez pedig egy New York-i kisiskolásokból álló kórust mutatott be, akik a Rise Up című dalt énekelték.

Spike Lee azzal biztatta a közönséget, hogy a sportélet is hamarosan visszatér a városba, Streisand és Audra McDonald pedig hangsúlyozta, hogy a New York-i színházi élet erősebben tér majd vissza, mint valaha.

A fellépők között szerepelt a Message In a Bottle című számát éneklő Sting, valamint Bon Jovi is az It's My Life című slágerével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!