Bulvár-celeb

2023.09.18. 06:30

Ilyen csúcsformában lévő dédpapával mindenki szívesen büszkélkedne

Elképesztő kondícióban van a 90 éves USA-beli testépítő.

MW

Forrás: Instagram/ IFBB

Jim Arrington kilencvenesztendős amerikai bodybuilder vitte el a 80 és 90 év feletti kategóriában is a pálmát az idei IFBB Master World Championships versenyen. Az ugyan nem derült ki, hogy hány induló közül lett az első, de a fizikuma és a pózolása mindenképpen lenyűgöző.

A férfi már 2015-ben Guinness-rekordot állított fel azzal, hogy 83 évesen ő lett a világ legidősebb testépítője. A jelek szerint még most, nyolc évvel később is aktívan sportol, sőt továbbra is remek formában van.

Jim Arrington elmondása szerint 75 éve foglalkozik testépítéssel, de csak 45 éve versenyszerűen. A sikerek idősebb korára érték el: miután elmúlt 80 éves, minden versenyt megnyert, amin elindult. Pályafutásáról és edzésmunkájáról videót is forgattak, amelyben elárulta, hogy sovány, beteges gyerek volt.

Hetente háromszor legalább két órát edz, kisebb súlyokkal végez rövid sorozatokat, a felvételek tanúsága szerint még mindig rendkívül energikus. Amikor a titkáról kérdezték, az alkalmazkodást említette. 

Természetesen figyel az étkezésére is: míg korábban nagy mennyiségben fogyasztott tejet és marhahúst, idővel átállt az olívaolajra és a gombára.

Jim Arrington inspiráló példája ritka, de nem egyedülálló: további elképesztően fitt szépkorúakról is ír cikkében a Magyar Nemzet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!