Bulvár-celeb

2024.01.13. 06:30

Utálja a vizet? Pedig jól tenné, ha üdítők helyett inkább ezt inná

Egy orvos el is árulta, hogyan lehet megszeretni az egészséges hidratálást.

MW

Illusztráció: Shutterstock

A megfelelő mennyiségű folyadék bevitele igen fontos, és erősen ajánlott, hogy ne cukros üdítőkkel fedezzük a szükségleteinket: erre ad könnyen megvalósítható tippeket az orvos - derül ki a Life.hu cikkéből.

Legalább 1,2 liter folyadékot kellene fogyasztanunk naponta, és a legjobb lenne, ha az édes italok helyett vizet innánk. Ezzel azonban sokaknak meggyűlik a baja, ezért ad tanácsokat egy orvos, hogyan vehetjük rá magunkat a vízivásra.

Illusztráció: Northfoto

A friss citrusfélék, mint a citrom vagy a lime, fanyarságot adnak víznek. A fagyasztott bogyós gyümölcsök lehűtik és természetes édesítőszerként ízesítik a vizünket A friss uborka- és mentaszeletek azt a benyomást keltik, mintha egy elegáns gyógyfürdőben hűsölnénk

- javasolja Dr. Michael Mosley. Hozzátette, hogy a víz sok mindenre jó, többek között a fogyást is segítheti.

"Ha az étkezéshez vizet iszunk, akkor kevesebb fogunk enni, és még az elégetett kalóriák számát is növelhetjük. Tanulmányok azt is kimutatták, hogy növeli az energiaszintet és a koncentrációt. Ráadásul ingyenes" - idézi a The Sun az orvos szavait. Természetesen a vízivást is túlzásba lehet vinni: Brooke Shields például kis híján belehalt a túlzott vízfogyasztásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!