Krimi

2024.03.09. 06:30

„Vamos a la playa” – Spanyolországból is megpattant a cseles magyar díler (videó)

Két országban is keresik a nyomkövetők rémét, Ü. Pétert.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Ü. Péter először Győr közelében vágta le a nyomkövetőt, majd Spanyolországba szökött. Ott tavaly elkapták, de végül onnan is meglógott.

A történet még 2022 márciusában kezdődött, amikor a rendőrök rajtaütöttek társán, az akkor 24 éves győrújbaráti M. Márkon a drogtanyáján. Később Pétert is elkapták, ugyanis rájöttek, hogy a két férfi vélhetően együtt termesztette a kendert, a bevételen is osztoztak. Péter barátnője ellen szintén eljárás indult drogbirtoklás miatt.

Ekkor a férfit bűnügyi felügyelet alá helyezték, lábára elektromos nyomkövetőt tettek. Ezt azonban hősünk hamar megelégelte: Győr külterületén levágta a nyomkövetőjét, és meglépett, a rendőrök csak a leszaggatott elektromos eszközt találták meg – írja cikkében a Ripost.

Több hónap után tudták meg a zsaruk, hogy meglépett az országból, és valószínűleg már Spanyolországban van. Ezért nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene, de nem volt könnyű dolguk:

Mivel Ü. Péter minden tőle telhetőt megtett annak érdekében, hogy a hatóságok elől elrejtőzzön, és minden olyan nyomot igyekezett eltüntetni, mely a tartózkodási helyét beazonosíthatóvá teszi, ezért az ügyön dolgozó nyomozóknak komoly erőforrásokat kellett bevetniük mindkét országban ahhoz, hogy a nyomára bukkanjanak

– közölte tavaly a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

2023 májusában azonban rábukkantak Péterre: egy kis Serranillos Playa nevű településen elkapták őt a magyar és a spanyol csapatok. Kiderült, hogy a férfi és barátnője itt is folytatta a kertészkedést, több mint ezer tőből álló marihuána-ültetvényt találtak a házukban.

A spanyol hatóságok őrizetbe vették a magyar csapatot, Péter pedig ismét megkapta a nyomkövetőt arra az időre, míg át nem adják őt a magyar hatóságoknak. Ám Péter innen is meglépett, méghozzá kísértetiesen hasonló módon, mint a magyar felügyelet alól: elegánsan megvált a nyomkövetőjétől.

A férfit azóta sem találják, így

az ismeretlen helyen tartózkodó terhelt ellen az ügyészség a távollétében emelet vádat fogolyszökés miatt. Vele szemben két évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható

– közölte a Győri Járási Ügyészség.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!