renoválás és bővítés

2019.10.20. 20:37

Újranyílik a világ egyik legnagyobb kortárs művészeti múzeuma

Négyhónapos felújítás után hétfőn nyílik meg a közönség előtt a New York-i Modern Művészetek Múzeuma (MoMA).

A múzeum sajtóközleménye szerint a galériákat nemcsak renoválták, hanem jelentősen ki is bővítették, 3700 négyzetméterrel nőtt a kiállítótér, ami lehetővé teszi, hogy sokkal több anyagot mutathassanak be a tárlatokon.

A világ egyik legjelentősebb kortárs gyűjteményével rendelkező művészeti múzeumának bővítése és felújítása éppen a MoMA alapításának 90. évfordulójával esik egybe. A felfrissült és megnövekedett kiállítóterekben új kiállításokat, előadásokat és eseményeket tervez a múzeum.

„Ma előttünk álló kihívás az, hogy hogyan hozzunk létre egy múzeumot, amely perspektívája szerint egyszerre globális, mégis New Yorkban gyökerezik, érzékeny az eltérő művészeti gyakorlatokra, ugyanakkor a művészekre és az ötletekre összpontosít, amelyekben leginkább hisz. Nyitott és elérhető a lehető legnagyobb közönség számára, ugyanakkor vonzó és bensőséges” – fogalmazott a felújítással kapcsolatban Glenn D. Lowry, a MoMA igazgatója.

A MoMA-tagsággal rendelkezők már október 13-án exkluzív betekintést nyerhettek a múzeum újdonságaiba. A MoMÁ-t június 15-én zárták be a nagyszabású felújítási munkálatok idejére. A renoválás a CNN beszámolója szerint mintegy 450 millió dollárba (133 milliárd forintba) került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!