Járvány

2020.05.22. 13:04

Fokozatosan nyitnak a firenzei múzeumok

Elsőként a Pitti-palota tárja ki újra a kapuit.

A photo taken and handout on May 21, 2020 by the press office of Florence's Duomo Museum (Opera Duomo Firenze) shows an attendant at the gate of Florence's Santa Maria del Fiore cathedral, on the eve of the museum's and Florence's Duomo reopening as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Handout / FLORENCE MUSEUM PRESS OFFICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / FLORENCE MUSEUM PRESS OFFICE / HANDOUT" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Forrás: AFPí

Fotó: AFP

Fokozatosan nyitnak a firenzei múzeumok, csütörtöktől már látogatható a Boboli-kert, az Uffizi Képtárat pedig június 3-án nyitják meg – jelentette be csütörtökön Eike Schmidt, a galéria igazgatója.

Május 28-tól várja a látogatókat a Pitti-palota, ahol megtekinthető a Giovanna Garzoni 17. századi olasz festő műveit bemutató kiállítás.

Biztonsági okokból megfelezik az Uffizi Képtárban legfeljebb 450-en tartózkodhatnak egyszerre. Az Uffizi Képtár 2018-ban L'Aquila város egyetemével közösen kidolgozott egy algoritmust, amelynek segítségével drasztikusan csökkentették a múzeum bejárata előtti várakozás idejét. Ezt a rendszert fogják most a járvány elleni intézkedésekhez igazítani.

Forgóajtókat helyeznek el a bejáratnál és videórendszereken ellenőrzik a látogatók áramlását az épületen belül – mondta el Schmidt.

Az olasz kulturális élet az újraindulásra törekszik. Március elején a reneszánsz festőgéniusz, Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából a római Scuderie del Quirinale galériában rendezett megakiállítást három nappal a megnyitó után be kellett zárni a koronavírus-járvány miatt.

A több mint 100 Raffaello-festményt és -grafikát felvonultató tárlatot meghosszabbítják, így június 2-tól augusztus 30-ig lesz látható. A kiállításhoz a világ vezető múzeumai, köztük a párizsi Louvre, a madridi Prado, a londoni National Gallery és a washingtoni Nemzeti Művészeti Galéria adott kölcsön műalkotásokat.

Június 3-tól ismét fogadnak külföldieket is Olaszországban anélkül, hogy érkezésük után két hétre karanténba kellene vonulniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!