Járvány

2020.03.18. 09:17

Kevin Durantnak is pozitív lett a tesztje

Kedden éjszaka kiderült, hogy az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) is van már koronavírussal fertőzött játékos, közben a tengerentúli kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Brooklyn Nets négy tagjának, köztük Kevin Durantnak a tesztje hozott pozitív eredményt.

(FILES) In this file photo taken on September 26, 2019 Kevin Durant #7 of the Brooklyn Nets speaks to media during Brooklyn Nets Media Day at HSS Training Center on September 27, 2019 in the Brooklyn Borough of New York City. - Kevin Durant is among the four Brooklyn Nets players to test positive for the coronavirus, he told The Athletic on March 17, 2020. "Everyone be careful, take care of yourself and quarantine," Durant told The Athletic, adding that he is feeling fine and not showing any symptoms. "We're going to get through this." The Nets did not identify any players and said Tuesday that of the four players, only one is exhibiting symptoms. All four are isolated and are undergoing medical care from team physicians, the Nets said in a statement. (Photo by Mike LAWRIE / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fotó: Mike Lawrie

Az NHL vezetői egy hete függesztették fel a játékot, ugyanakkor egészen mostanáig nem volt olyan jégkorongozó a ligában, aki megbetegedett volna.

Az Ottawa Senators viszont közölte, hogy egyik sportolója – akit nem nevezett meg a klub – elkapta a vírust.

A kanadai csapat tájékoztatása szerint az érintettnek enyhe tünetei vannak és karanténba került, egyúttal a csapat valamennyi tagját elkülönítették, az orvosi stáb pedig folyamatosan figyeli az állapotukat.

A tengerentúli profi ligákat az NBA-ben megjelent fertőzés miatt állították le.

Eddig három játékosról derült ki, hogy fertőzött, kedd este viszont hétre nőtt a számuk, miután a Brooklyn Nets bejelentette, hogy négy kosarasuk érintett.

Közülük egy játékosnak vannak tünetei, a másik három tünetmentes.

Az együttes neveket nem közölt, ugyanakkor a gárda legnagyobb sztárja, a mostani szezont sérülés miatt kihagyó Kevin Durant közösségi oldalán jelezte, hogy ő az egyik.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában