Forma-1

2020.12.02. 14:15

Grosjean elhagyhatta a kórházat

Három nappal súlyos balesete után, szerdán elhagyta a kórházat Romain Grosjean, a Haas Forma-1-es istálló francia versenyzője.

Haas F1's French driver Romain Grosjean attends the official press conference ahead of the Portuguese Formula One Grand Prix at the Algarve international circuit in Portimao on October 22, 2020. (Photo by Rudy Carezzevoli / POOL / AFP)

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Rudy Carezzevoli

A 34 éves pilóta a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíj első körében, közvetlenül a rajt után szenvedett horrorisztikus balesetet, a versenyautója kettétört, az üzemanyag kifolyt és lángra lobbant. Grosjean a hatalmas tűzben kiszabadította magát az ülésből és kimászott a roncsok közül.

A francia versenyző kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött a kórházban. A Haas szerdai tájékoztatása szerint Grosjean

Bahreinben marad, ahol tovább kezelik a balesetben megégett mindkét kézfejét.

A versenyző reggel a Twitter-oldalán egy fotót tett közzé jobb kézfejéről, amely már nincs teljes egészében bekötve, így az ujjait használni tudja.

„Majdnem sírtam a boldogságtól, ez egy apró győzelem a teljes gyógyulás felé vezető utamon”

- írta a fényképhez Grosjean.

A francia pilóta a hétvégi Szahíri Nagydíjon nem tud rajthoz állni, a helyét a 24 éves brazil Pietro Fittipaldi veszi át. Grosjean ugyanakkor el akar indulni a jövő hétvégén sorra kerülő szezonzárón Abu-Dzabiban, amely szinte biztosan az utolsó versenye lenne Forma-1-es pályafutása során.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában