NHL

2021.12.03. 09:38

Továbbra is remekel idegenben a Calgary

A Calgary Flames 3-2-re győzött a Los Angeles Kings vendégeként, ezzel sorozatban negyedik idegenbeli mérkőzését nyerte meg az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL).

A kaliforniai találkozón a kanadaiak kapusa, Jacob Markström remekelt, 40 védéssel segítette csapatát győzelemhez. A Flames a liga legjobb idegenbeli mérlegével áll a szezonban, 10 siker és két vereség mellett kétszer ráadásban kapott ki.

A Kings mély gödörben van, legutóbbi nyolc találkozójából hetet elveszített.

A legutóbbi két kiírásban győztes Tampa Bay Lightning otthon kerekedett a 2019-es bajnok St. Louis fölé, a svéd Victor Hedman két góllal és egy assziszttal járult hozzá a sikerhez.

Továbbra is „döcög a szekér” az elmúlt idényben döntős Canadiensnél, a 25 találkozójából mindössze hatot megnyerő montreali gárda ezúttal hazai jégen maradt alul a Coloradóval szemben.

Jeremy Swayman 42 védést bemutatva őrizte meg a Boston kapuját a kapott góltól Nashville-ben, idénybeli első, pályafutása harmadik hibátlan teljesítményét bemutatva. A Predators hálóőre, Juuse Saros 31 kísérletet hárított, nem véletlen, hogy a házigazda edzője, John Hynes mérkőzés utáni értékelésében a két kapus teljesítményét méltatta.

Sorozatban ötödik meccsét nyerte a Minnesota Wild, amely ezúttal a New Jersey-t múlta felül 3-2-re. Hatos győzelmi szériánál jár a Columbus ellen nyertes Dallas, amely hazai környezetben egymást követő hetedik találkozója után ünnepelhetett.

Sorozatban harmadszor kapott ki a Carolina, ezúttal vendéglátóként attól az Ottawától 3-2-re, amely sikerével hatmeccses nyeretlenségi sorozatot zárt le.

Tovább tart a New York Islanders mélyrepülése, az egymást követő kilencedik mérkőzésüket elvesztő Szigetlakók hosszabbítás után hajtottak fejet a San Jose előtt.

Jonathan Huberdeau a találata mellett négy előkészítéssel vállalt jelentős részt a Florida gólzáporos sikeréből a Buffalo felett. A Sabres egymást követő harmadik meccsén kapott ki.

A Washington Capitals hazai pályán szétlövésben maradt alul, a rávezetésben egyedüliként a Chicago Blackhawks játékosa, Patrick Kane volt eredményes.

Címkék#nhl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában