Kerethirdetés

2023.08.29. 13:44

Három újoncnak is meghívót küldött Marco Rossi

Három újonc játékos, Kata Mihály (MTK), Szuhodovszk Soma (KTE) és Horváth Krisztofer (KTE) is meghívót kapott Marco Rossi szövetségikapitánytól a Szerbia és Csehország elleni mérkőzésekre készülő magyar labdarúgó válogatott keretébe.

MW

Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kerethirdető sajtótájékoztatóján

Forrás: MTI

Fotó: Hegedüs Róbert

A nemzeti csapat szeptember 7-én Belgrádban játszik Eb-selejtező mérkőzést Szerbia ellen, míg három nappal később felkészülési mérkőzésen fogadja Csehországot a Puskás Arénában.

Egyértelműen a Szerbia elleni találkozó a fontosabb, hiszen ez a két csapat azonos pontot gyűjtve vezeti a G csoportot, amelynek első helyéről valószínűleg éppen az egymás elleni mérkőzéseken elért eredmények fognak dönteni. 

Marco Rossi csapata az ide évben négy találkozót játszott, egy döntetlen mellett háromszor győzött és még gólt sem kapott, ami mindenképpen jelzi az együttes erejét.

Igaz, a szerb védelem is csak egyszer kapitulált, ami előre vetíti, hogy egyáltalán nem lesz könnyű dolga a magyar válogatottnak Szerbiában. A belgrádi mérkőzést egyébként a hazaiakra kiszabott büntetés miatt zárt kapuk mögött rendezik meg. 

A szeptember 10-i, Csehország elleni budapesti felkészülési mérkőzésre még elérhetőek a jegyek a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

A magyar válogatott kerete Szerbia és Csehország ellen

Kapusok
Dibusz Dénes (Ferencváros), Demjén Patrik (MTK Budapest), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők
Balogh Botond (Parma), Fiola Attila (Fehérvár FC), Mocsi Attila (Rizespor), Lang Ádám (Omonia Nicosia), Willi Orbán (RB Leipzig), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskeméti TE)

Középpályások
Kalmár Zsolt (Fehérvár FC), Kata Mihály (MTK Budapest), Kerkez Milos (Bournemouth), Nego Loic (Le Havre), Styles Callum (Barnsley), Nagy Ádám (AC Pisa), Szuhodovszki Soma (Kecskeméti TE)

Támadók
Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Sallai Roland (Freiburg), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Varga Barnabás (Ferencváros), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában