Tenisz

2024.03.04. 11:10

Alcaraz a saját bőrén tapasztalta meg, Nadal miért nem adja fel

Las Vegasban rendezték meg a generációk csatáját, a két résztvevő kölcsönösen dicsérte egymást.

MW

A spanyol Carlos Alcaraz a német Alexander Zverev ellen játszik az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Melbourne-ben 2024. január 24-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mast Irham

Az Egyesült Államokra figyel a teniszvilág a következő hónapokban, hiszen először Indian Wellsben majd Miamiban rendeznek tornát. A spanyolok két világklasszis teniszezője, Rafael Nadal és Carlos Alcaraz is indul majd az ötödik Grand Slam tornaként is emlegetett versenyeken, előtte viszont Las Vegasban csapott össze a két játékos egy Netflix Slam elnevezésű eseményen.

NADAL, Rafael
A spanyol Rafael Nadal elhagyja a pályát, miután 7:5, 6:7, 3:6 arányú vereséget szenvedett az ausztrál Jordan Thompsontól a brisbane-i keménypályás tenisztorna férfi versenyének negyeddöntőjében 2024. január 5-én
Fotó: Jono Searle / Forrás: MTI/EPA/AAP

Az amerikai médiaszolgáltató és produkciós vállalat már tavaly beszállt a teniszkörforgásba a Break Point nevű sorozattal, amely az Australian Open alatt komoly kritikákat kapott – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. A streamingszolgáltató azonban nem érte be ennyivel, grandiózus eseményt szervezett Las Vegasba, s a névválasztáskor sem fogta vissza magát, a Netflix Slam elnevezéssel a Grand Slam-tornák szintjére emelte a gálameccset. A szereposztás álompárosításnak is nevezhetjük, bár akadtak kétségek a szervezők részéről: tavaly Nadal Ausztráliában, Alcaraz pedig két hete Rio de Janeiróban sérült meg.

Nadal még nem búcsúzik

Nevada állam legnépesebb városában azonban már egyikük játékán sem látszott a közelmúltbeli sérülés. Korábbi klasszis sportolók és filmsztárok is izgatottan figyelték a generációk csatáját, s a harminchét éves Nadal és a húszéves Alcaraz összecsapása nem is okozott csalódást – írta meg a Magyar Nemzet. A mérkőzés első játszmáját a rutinosabb Nadal nyerte 6:3-ra, Alcaraz 6:4-gyel egyenlített. Harmadik szett helyett egyetlen szuper tie break döntött a győztes kilétéről, azt a fiatalabb spanyol 14–12-re nyerte meg.

Óriási kihívás ellene játszani. Spanyolországban mindenki nagyon boldog lehet, hogy van egy ilyen játékosunk, mint Carlos. Még csak húszéves, de már két Grand Slam-tornát nyert. Szerencse, hogy nem sokat kell ellene játszanom, viszont szurkolóként sokáig élvezhetem a játékát

– méltatta az utódját Nadal, aki elhessegette a visszavonulásával kapcsolatos kérdéseket.

– Még nem köszönök el, csak majd, ha már nem játszom többet. Úgy szeretnék búcsút inteni a tenisznek, hogy versenyképes vagyok és élvezem a teniszt. Hogy ez sikerül-e, az a jövő zenéje – mondta a harminchét éves klasszis, aki indul az Indian Wells-i mesterversenyen is.

Nadal nem lesz kiemelt, Alcarazzal ellentétben már az első fordulóban, szerdán vagy csütörtökön pályára kell lépnie.

A küzdőszellemet dicsérte Alcaraz

A fiatal spanyol játékos természetesen nem fukarkodott az elismerő szavakkal Nadal irányába.

– Ami a legfontosabb volt számomra, az a küzdőszelleme. Nem ismer elveszett labdát, mindenhová odaér a pályán, aztán lenyűgöző ütéseket mutat be. A mentalitása csodálatra méltó, akkor is megtalálja a megoldást, amikor nem megy neki annyira

méltatta Alcaraz a nagy elődöt. A korábbi világelső pár hete elárulta, hogy idén a két nagy párizsi teniszverseny közül inkább az olimpiát nyerné meg, mint a Roland Garrost.

– Az az álmom, hogy medált nyerjek Spanyolországnak, az arany megszerzése pedig az egyik legnagyszerűbb dolog, ami a világ sportjában megtörténhet – jelentette ki a 20 éves, kétszeres Grand Slam-győztes játékos.

A Roland Garrost május 20. és június 9. között rendezik, míg a párizsi olimpia teniszversenyei július 27. és augusztus 4. között lesznek ugyanott.

Netflix Slam, Las Vegas

Alcaraz (spanyol)–Nadal (spanyol) 3:6 6:4 14–12

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában