Nick

2016.09.19. 18:30

Tíz gazdag év

Nick - Színes programokkal ünnepelték a nickiek, hogy tízéves lett a Nicki Szent Anna Templomért Alapítvány.

Cseszkó Tamás

"Szép vagy, gyönyörű vagy, Magyarország" - énekelte Novák Elemér, az alapítvány elnöke a születésnapi rendezvényen, mert ahogy elhangzott: nincs nicki rendezvény Elemér éneke nélkül. Többnapos programsorozatnak adott helyet a falu, számos természetvédelmi, kulturális rendezvényt és előadást szerveztek. Köszöntőt mondott dr. Galántai György, a Sárvári Járási Hivatal vezetője, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Majthényi László, a megyei közgyűlés elnöke és Csorba József polgármester.

Együtt ünnepelnek. Filisz Lászlóné és Novák Elemér átadják Ágh Péternek a település élővilágáról készült kötetet Fotó: Cseszkó Tamás

Novák Elemér összefoglalta az alapítvány történetét, majd Szabó Ervin mutatta be a falu élővilágáról készült könyvet. Az ünnepségen átadták a Nicki Szent Anna Templomért Alapítvány Örökös Tiszteletbeli Tagja elismeréseket, majd Szabó Georgina adott műsort. Vasárnap ünnepi szentmisével és az alapítvány zászlójának megáldásával folytatódott a programsorozat, hétfőn civil fórumon adtak tájékoztatást a kistelepülések helyzetéről és lehetőségeiről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!