Olimpia

2012.08.21. 16:40

Életre szóló élmény az olimpia

Szombathely, London - László Erika jelenleg Londonban él és rendszeres olvasója online oldalainknak. Nemrég nagy élményben volt része, részt vehetett az olimpiai játékok nyitóünnepségén. Élményeit és a felkészülés részleteit velünk is megosztotta.

Bajdó Bettina

László Erika  Kecskeméten született és ott is nőtt fel. Az iskolák elvégzése után egy helyi rádióban dolgozott műsorvezetőként. A gazdasági válság hatása a családjukban is érezhető volt, ezért négy éve úgy döntött, szerencsét próbál Londonban. Bébiszitterként kezdte, most a vendéglátásban és rendezvényeknél dolgozik főként,  egy ötcsillagos hotel világával ismerkedik.
 
- Tavaly októberben volt lehetőségem először jelentkezni a London needs you!, vagyis a Londonnak szüksége van rád! felhívásra - mondta a fiatal lány.

- Háromfordulós válogatáson mentünk keresztül,  meg kellett mutatnunk magunkat, különféle játékos feladatokat kellett végeznünk 250 fős csoportokban. Legalább 15 szervező járt körbe és kereste a tehetségeket, a kiemelkedő alakításokat. Áprilisban értesítettek minket, hogy sikerült. Az első próbánk májusban volt, egy 15 perces kisfilmet vetített le nekünk Danny Boyle és Rick Smith az Underworld-ből, hogy körvonalazzák, miről fog szólni az egész. A rendező elmondta, hogy a mi csapatunk, az 51-esek az egyedüliek, akiknek két szerepük is lesz majd a nyitóceremónián. Ekkor 250 emberből én sikítottam fel először örömömben. Danny Boyle oda is jött hozzám, adott egy pacsit, s azt mondta, ez az a hozzáállás, ami neki kell.


 
A felkészülés nem volt egyszerű, több mint 20 próba előzte meg a nyitóceremóniát. Erika az Industrial Revolution Pandemonium részben volt az egyik dobos az ezerből. 20 percig volt fent a színpadon, ők "dobolták össze" a világnak a gyűrűket, az öt karikát, amelyekből lángok csaptak fel a rész végén.
 
- Gyors kosztümcserét követően  visszatértünk az atléták parádéjára - tette hozzá Erika. - Én voltam azon szerencsés emberek egyike a 81 dobosból, akik az egyes országok sportolóival mehettek az M25-ös autópályát képviselő körön. Én Horvátország, Magyarország, Lengyelország, Ukrajna és Nagy-Britannia mögött mehettem. A sorfal nyolc dobosból állt, és a magyarok mögötti nyolcasban biztosan én voltam az egyetlen magyar.

 

 

 

A felkészülésen az angol időjárás  sem kedvezett a résztvevőknek, sok próbán álltak a stadionban szakadó esőben. Erre monda Stephen Daldry, hogy nincs rossz idő, csak rossz ruházat. Ekkor négy év után Erika is meghajolt az angol időjárás előtt, és megvette élete első gumicsizmáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!