Olimpia

2016.08.08. 11:00

A könnyekkel küszködő spanyol úszó kivívta a közönség szimpátiáját (videó)

Egy perc alatt válhatott volna semmissé több évnyi felkészülés Miguel Duran Navia számára, aki a 400 méteres gyorsúszás előfutamában annyira izgult, hogy kétszer is a sípszó előtt ugrott a vízbe, ezért pedig kizárás jár. A könnyekkel küszködő úszó mégis rajtkőre állhatott.

Pungor Csaba

A riói olimpia egyik legszívszorítóbb esete történt meg a férfi 400 méteres gyorsúszás előfutamában. A spanyol Miguel Duran Navia egyetlen perc alatt érte el, hogy többéves felkészülését eltékozolja. A sportoló ugyanis kétszer is a rajtjel előtt ugrott a medencébe, ezért pedig kizárás jár . A fiatalember zokogva vette tudomásul, hogy véget ért számára a verseny, így elindult az öltöző felé. A tömeg viszont óriási ovációval éltette Miguelt, aki ettől még jobban elkeseredett.

A furcsa csavar ezután következett, hiszen a versenybíró - talán a közönség nyomására - úgy döntött, hogy egy másik sportoló mozdulata késztette indulásra a spanyol úszót. Így Navia felállhatott a rajtkőre és bebizonyította, hogy helye van az olimpián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!