Olvasó

2013.05.31. 18:11

Lángoló nemzetközi sikerek külföldön görkorcsolyában

Az idén is megrendezi a Nemzetközi Görkorcsolya Szövetség az Európa Kupa sorozatot, melynek első három állomásán volt verseny az elmúlt hetekben.

Imre Juliánusz

Április harmadik hétvégéjén Geisingenben (D) volt az első állomás, ahol a tavaly alakult Lángoló Kerekek SE versenyzői Márkus József edző felkészítésével vettek részt. Ez Európa egyik legcsodálatosabb fedett görkorcsolya pályája. Itt állhattak rajthoz először az utánpótlás korú gyerekek is.

Fiatalabbjaink a német Löwen-Cup és a svájci Nachwuchs-Cup versenyen részt vevő gyerekekkel mérték össze erejüket. Mindenki három távon mutatta meg tudását. Tóth Anna rövid távon 6., hosszú távon 6., Dobbin sprinten 5. lett, ami összesítésben a 6. helyet jelentette. Bödei Bálint rövid távon 16., hosszú távon 14., Dobbin sprinten 10. lett, ami összesítésben a 12. helyet eredményezte. Imre Patrik rövid távon 2., közép távon 2., hosszú távon 1. lett , így összesíté sben a 2. helyet érte el.

 


Április végén a következő állomás Európa második legnagyobb versenye volt több mint 900 résztvevővel, akik a világ minden részéről jöttek. A versenyen két távot kellett teljesíteni a kicsiknek, és így hirdettek összetett eredményt. Bálint a hosszútávon jól teljesített (5. hely), de a rövidtávon a 14. helyet szerezte meg. Összesítésben a 9. helyen végzett. Anna a hosszútávon 2.-ként ért célba, majd ezt a rövid távon megismételve tett szert az összetett 2. helyre. Patrik a hosszútáv után a röviden is győzelmet aratva érdemelte ki a junior E kategória győztese címet!

Tovább utazva Belgiumba május 10-én kis csapatunk Sebők Dominikából és Imre Patrikból állt. Repülővel, majd autóval mentek Mechelenbe. Számukra a harmadik külföldi verseny volt ez, ahol számos versenytárssal kellett megküzdeni, ami sajnos a magyar versenyeken nem adatik meg. Most Dominikáék 25-en, míg Patrikék 11-en indultak. Dominika számára ez volt az első igazi erőpróba felépülése után, és a két rövid távot 10. és 11. helyen zárta. Mivel a hosszú távokon nem tudott még elindulni az összetett versenyt a 22. helyen zárta. Patrik magabiztos versenyzéssel nyerte az első három távot, aztán a negyediken – 1200 m-en – a verseny fele után óriásit hibázva hatalmasat esett. Sikerült felállnia, de további 80 m korcsolyázás után feladta a versenyt. Ennek következtében ezen a távon utolsó lett, míg az összetett versenyben még sikerült a dobogó 3. fokára felállnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!