Olvasó

2014.05.21. 16:10

Hegedűszó, nótaest

Hegyhátszentpéter – Bensőséges hangulatú nótadélutánt rendeztek múlt szombaton a tájházáról ismert hegyháti településen.

Mátyás Krisztina

A rendezvény igazi családias hangulatban telt, de nem is lehetett volna ez másképpen, hiszen bárki, aki Hegyhátszentpéterre ellátogat, igen hamar otthonosan érezheti magát.

A délután – hegedűszó kísérete mellett – zenés felvonulással kezdődött. A menet célja a nagyon sokak által ismert tájház volt, ahol a népi hagyományok örökségeit tekintették meg a rendezvény résztvevői.A kultúrházba visszatérve a Szombathely herényi városrészéből, továbbá a Náraiból érkezett nyugdíjas klubok nótáival és természetesen újra hegedűszóval mulatozott a társaság egészen reggelig.

Civil szervezet nem működik Hegyhátszentpéteren, de egy baráti társaság igen, amelynek tagjai számíthatnak egymásra, ha egy jó programot kell megszervezni. És ahogy ők mondják, nem szükséges ahhoz a hivatalos forma, hogy együtt jól érezzék magukat, és a hagyományaikat továbbvigyék, azaz a gyermekeiknek megtanítsák, amit ők tudnak. További céljaik közt szerepel, hogy a tájházat megtöltsék élettel – népi, hagyományőrző programokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!