Olvasó

2015.02.07. 12:03

Számítanak a helyi vállalkozókra Teskándon

Teskánd - Kilenc éves hagyomány, hogy a Teskándi Önkormányzat meghívja a helyi vállalkozókat egy esti találkozóra. Az idén pénteken este a teskándi Kemence-házban tartották meg a vállalkozók estjét.

Civil Tudósítónktól

A fórum első részében Tóth István Jánosné polgármester tájékoztatta a megjelenteket a település életéről, az önkormányzat gazdálkodásáról, fejlesztésekről és beruházásokról.  Kiemelte, az önkormányzat szándéka, hogy a fejlesztések, felújítások során a helyi munkákat lehetőleg helyi vállalkozók kapják meg. Az elmúlt kilenc év adatsorát felvázolva kitűnt, hogy az adóbevételek szempontjából a legjobb a 2012-es év volt. Az elmúlt évben a településen bejegyzett 164 vállalkozás is jelentősen segítette a működést, de  a 2012-es évhez  képest az iparűzési adóbevétel a felére csökkent.

Tóth István Jánosné polgármester a település gazdálkodásáról számolt be

Saskői Szabina a Csukás István Óvoda, Bölcsőde és Tanuszoda  szülői munkaközösségének tagja megköszönte az adományokat, hiszen ennek köszönhetően készülhetett el a sószoba. Idén az óvoda udvarára szeretnének játékokat venni.

Dankos Tibor az egyik szerencsés a tombola nyertes

A Sportegyesület nevében Bogár István elnök beszámolt arról, hogy elkészült a futballpálya öntöző berendezése.

Joó Hilda uszoda bérletet nyert.

A hagyományoknak megfelelően, jelképesen megköszönve a vállalkozók munkáját, a jelen levők között apróbb tombola ajándékokat sorsoltak ki, így talált gazdára többek között két uszoda belépő és több Teskánd-címeres bögre.

Az este fogadással zárult, melyhez az ételt és italt stílusosan helyi vállalkozó, a Fakopács biztosította.

Tóth Bálint

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!