Olvasó

2016.01.04. 19:30

Vétlen, de elavult autót ért balesetre nem fizet a biztosító?

Álló, dugó miatt várakozó autómba egy másik gépkocsi belelökött egy másik - ugyancsak álló, várakozó - autót.

Olvasó

Az autóm nem a legfiatalabb, nem tudom használni a csomagtartóját, ajtaját, cserélni kell a lökhárítót is. Aztán van még egy-két deformálódás. Az enyémet felbecsülték, ahhoz képest a kár kezdi megközelíteni az értékének a felét. Az autó persze nem totálkáros, hiszen javítható, közlekedni lehet vele, fékek, lámpa működik, stabilan gurul. Viszont a biztosító nem fizeti ki a teljes összeget, mondván: „elavult” a kocsi. Ehhez állítólag joguk van! Csakhogy: nem direkt törettem össze, hogy így jussak új alkatrészekhez. Ráadásul nekem okozták a kárt, és még én fizethetem a különbözetet! Most várjak arra, hátha a kár okozójában megszólal a lelkiismeret, megbeszéli a szervizben, mit, hogyan, mennyiért, és - mivel ez az ő sara - lerendezi velük? Esetleg menjek bíróságra, hogy fizessen? Mert azt gondolom, többen fel vannak/lennének háborodva a helyemben.

Jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki bárhol biztosítást köt: kérdezzen rá, mi van akkor, ha pont egy elavult autót kap telibe, mennyit áll a kárból a biztosító, és milyen kifogásokkal bújik ki a vállalt felelősség alól. Tartsuk a követési távolságot is, mert sosem lehet tudni, mennyire elavult az előttünk lévő autó! 

Név és cím
a szerkesztőségben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!