Orfalu

2016.07.07. 17:43

Utakat javítanak

Orfalu - Kiválasztották az útjavítást végző céget, hamarosan új tájékoztató táblák készülnek, és szervezik a falunapot.

Bakos Ágnes

Idén felhasználják az önkormányzati utak karbantartására biztosított költségvetési támogatást, 1,1 millió forintot, és a zöldterületek kezelésére kapott 1,6 millió forintból is átcsoportosítanak, ha kell - tájékoztatott Goda Ilona, Orfalu polgármestere. A legutóbbi testületi ülésen döntöttek arról, hogy melyik cég végezze idén a kátyúzási munkákat a településen. Augusztus végére ígérte a kivitelező az útjavítást. Jut, illetve jutott a „zöld keretből" a faluközpontba és a buszmegállókhoz évelő és egynyári növények telepítésére. Költenek táblapótlásra is: két köszöntőtábla elhasználódott, azok helyett kell újakat készíttetni Orfalu határában.

Másfajta tábla is készül a zöldterületi forrásból, mert nagy szükség van rá. Átalakult a településkép ahhoz képest, ahogy régen kijelölték a házszámokat. Jelezték már a nehéz tájékozódást a mentők és a csomagküldő cégek is - magyarázta a polgármester. A most készülő közterületi tájékoztató táblák házhelyeket jelölnek majd - senki nem fog eltévedni a faluban. Napirendi pont volt a legutóbbi képviselői tanácskozáson a falunap is. Augusztus 13. a már az év elején kijelölt dátum. Kulturális betétekkel színesítik minden évben a falunapot, és hagyományosan megszervezik a sokakat érdeklő szabadidős programokat, mint az arcfestést, hennafestést, és hívnak fazekast. Óriási sikere volt tavaly is a főzőversenynek, azt is megtartják. - Tavalyelőtt lecsó készült, tavaly vaddisznópörkölt volt. Idén még nem konkretizáltuk, de több javaslat érkezett azoktól, akik korábban indultak a versenyen. Ketten például a tokányt jelölték meg, mert abban látnak fantáziát, azt tudnák változatosan elkészíteni, de még nem döntöttünk - számolt be az előkészületről Goda Ilona.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!