Őrimagyarósd

2016.07.28. 18:35

Táborozó hagyomány - A Kárpát-medence minden tájáról jöttek

Őrimagyarósd - A Kárpát-medence több régiójából érkeztek középiskolás korú diákok a településre az Összetartozunk elnevezésű táborba.

Simán Klára

Ebben az évben nyolcadik alkalommal rendezték meg azt az anyanyelvi és hagyományőrző tábort, amelyre a Kárpát-medence térségéből érkezett 33 résztvevő, hét felnőtt kísérővel. A hétfőtől zajló egyhetes programot a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet szervezte.

Az őrimagyarósdi tábor, amelynek vezetői Stampah Miha és Borsos László - utóbbi az Agora-Logo Ifjúsági Szolgálat vezetője - idei témáját az emberi értékek adják, amelyekről tematikus foglalkozásokon esik szó ezekben a napokban.

A résztvevők a család szerepéről beszélgettek, emellett kalandos, izgalmas programok is lesznek
Fotó: Boros László

Az ismerkedés játékos gyakorlatokkal zajlott, utána pedig régiós bemutatkozások következtek, majd a későbbiekben dráma- és kézműves foglalkozások, történelmi előadás, kaland- és vízitúra, valamint színielőadás is gazdagítja a programot.

A különböző partnerszervezetek közreműködésével az idén érkeztek résztvevők Felvidékről, Kárpátaljáról, Erdélyből, Vajdaságból, Muravidékről és az anyaországból is. (A magyarországi partner az egyik jelentős ifjúsági szolgálat, valamint részt vett a szervezésben a Vasi Ifjúságért Egyesület.) A rendezvény megvalósulását a Vas Megyei Önkormányzat Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottsága is támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!