Őriszentpéter

2014.11.23. 19:10

Idén csökkentek a bevételek, nőttek a kiadások

Őriszentpéter - Az október önkormányzati választásokat követően első munkával töltött ülését tartotta nemrégiben Őriszentpéter város képviselő testülete.

Kálmán György

A képviselők a megbízóleveleiket már korábban átvették, majd az ünnepélyes eskütételükre is sor került, most pedig nekiláthattak az érdemi munkának. A tanácskozás témái közt szerepelt az a beszámoló, amely az idei Tökfesztivál pénzügyi lebonyolításáról szólt. A napirendi pontot Őr Zoltán polgármester terjesztette elő. A szeptember végén megrendezett fesztivál az Őrségi Vásár után a legjelentősebb rendezvénye a kisvárosnak és a régiónak. Bár az előzmények egy cseppet sem voltak kecsegtetőek, mintegy 4,5 millió forintba kerülő esemény nem lett ráfizetéses. A pályázati támogatás, a magyar államkincstár által nyújtott támogatás, valamint a vásározók helydíj pénze végül is elég volt a kiadások fedezésére.

Bár sok probléma adódott, a fesztivál az idén mind látogatottságában, mind pedig a kínált programok tekintetében jól sikerült. Fotó: Szendi Péter/Archív

Történt ez annak ellenére, hogy a csapadékos időjárás miatt a parkolóhelyek alkalmatlanná váltak az autók fogadására, így a rendezők eltekintettek a parkolási díjak szedésétől, és ezzel elestek több százezer forintnyi bevételtől. A fesztivál helyszínén nem sokkal előtte árvíz volt, és az előző napi eső sem tett jót a rendezvénynek. A sár miatt raklapokat kellett bérelni a vásározók számára. Jelentősen csökkentek tehát a bevételek, és nőttek a kiadások. A fentiek tükrében mindenképpen örömteli, hogy a fesztivál az idén mind látogatottságában, mind pedig a kínált programok tekintetében nagyszerűen sikerült. Az eddig megrendezett tizenegy közül az egyik, – ha nem – legjobb volt, – tudtuk meg a polgármestertől.

A testületi ülésen egyebek mellett tárgyaltak még arról, hogy az önkormányzat bankot keres a pénzügyeinek intézésére. Megszűnt a körmendi ügyintézés annál a pénzintézetnél, amely eddig az őriszentpéteri önkormányzat pénzügyeivel foglalkozott. A korábbi gyors és rugalmas ügyintézés személytelenné vált, nem biztosított. Ezért döntöttek úgy az őriszentpéteriek, hogy pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozóan árajánlatot kérnek több pénzintézettől. Három banknak küldték el a felhívást, amelyre a válaszokat december 1-én 13 óráig várják. A beérkezett ajánlatok közül a testület választja ki a legmegfelelőbbet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!