Örség

2013.07.04. 13:26

Erdélyi gyerekek az Őrségben

Őrség – Élménydús napokat tölt az Őrségben, kedves vendéglátók körében, a dévai ferences szerzetes, Böjte Csaba által létrehozott árvaház 17 lakója.

Némethy Mária

Élményekben nincs hiány, lesz bőven mesélnivalójuk majd otthon a Déváról az Őrségbe érkezett 17 gyermeknek. Hétfőn estefelé érkeztek meg, s már az eltelt három napban is sokfelé jártak. Kirándultak Németújvárra (Güssingbe), a Batthyányak ősi fészkébe, ahol bejárták a várat, megnézték a templomot, a kriptát.

Szerdán és csütörtökön az Őrséggel ismerkedtek az erdélyi gyermekek, kerékpártúrán járták végig a nevezetességeket. Pénteken Lendvára és Lentibe, szombaton Zalalövőre kirándulnak. Varga Ottó őriszentpéteri plébános és csapata az Őrségi Nemzeti Parkkal összefogva szervezte meg a Déváról érkezett gyermekek egy hetes táborát.

Őrségi családok fogadták be őket, adnak nekik szállást. Az őrségiek nem először, újra élménydús napokkal ajándékoznak meg erdélyi gyermekeket, akik vasárnap indulnak haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!