kiskapu nélkül

2017.09.30. 11:45

Felelősségre kell vonni az erőszakos bűncselekmények elkövetőit

A szakértő szerint a büntetések szigorításánál hatásosabb, ha a tettesek tudják: nem kerülhetik el a büntetést.

Felelősségre kell vonni a nők elleni erőszakos bűncselekmények elkövetőit, mivel a tapasztalatok szerint nem a büntetési tételek növelése vezet eredményre, hanem az, ha a tettesek nem kerülhetik el a büntetést – mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.

Hangsúlyozta, a bűncselekmények megítélése kultúránként jelentősen eltér, hiszen az Európába érkezők között lehetnek olyanok, akiknél a házasság akár már 12-13 éves korban elfogadott lehet. Hozzátette, hogy becsületgyilkosságok, és más, családon belüli erőszakos bűncselekmények az évtizedek óta Németországban élő, szekuláris társadalmi környezetből érkező törököknél is előfordulnak.

Gyarmati István a migráció egyik jelentős problémájának nevezte, hogy az eltérő szokások elfogadása rövid távon rendszerint nem működik, sok közösségben pedig – nem csupán a bevándorlók között – a nők nem is mernek panaszt tenni.

Kiemelte azt is, hogy Olaszországban az európai országokból érkező bevándorlók több erőszakos bűncselekményt követnek el a nők ellen, mint a muszlimok.

A szakértő arra számít, hogy nők elleni erőszakos bűncselekmények még sokáig nem fognak eltűnni Európából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában