Tengerbe vesztek

2018.07.03. 20:06

Többen meghaltak Indonéziában egy kompbalesetben

Legkevesebb 26 halálos áldozatról tudnak a hatóságok.

A léket kapott hajó 139 utassal a fedélzetén kedd délután futott zátonyra Sulawesi szigetének partjai előtt – közölték kormányzati tisztségviselők.

A Lestari Maju nevű komphajó léket kapott, és kapitánya ezért szándékosan zátonyra vezette a sekély vizekben, hogy megmenthesse utasainak életét – mondta Agus Purnomo, a tengeri szállítmányozásokért felelős indonéziai hivatal vezetője.

A kapitány igyekezete ellenére az oldalára dőlt hajóból utasok ugrottak és estek ki a tengerbe, közülük többen megfulladtak.

A hajótörést szenvedett utasok
Fotó: AFP PHOTO / Badan Nasional Penanggulangan Bencana

A híradás időpontjában a katasztrófavédelmi hatóság szóvivője szerint a komphajó evakuálása még folyamatban volt, de a magas hullámok miatt a mentőhajók óvakodtak a Lestari Maju közelébe menni. A baleset Sulawesi (Celebesz) partjaitól 300 méterre történt. A hatóság által közzétett felvételeken az erősen megdőlt hajó fedélzetébe kapaszkodó utasokat és a tengeren sodródó, mentőmellényt viselő embereket lehetett látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában