Megy a vonat...

2019.03.23. 08:34

Sopronból is indul zarándokvonat a csíksomlyói pápai misére

Zarándokvonatot indít a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. május 31-én Sopronból Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére – közölte a soproni székhelyű vasúttársaság.

A közlemény szerint a vasúttársaság elsősorban a Nyugat-Dunántúlról várja az érdeklődőket, de az ország több pontján és a fővárosban is lehet csatlakozni a különvonathoz.

A zarándokvonat Fertőszentmiklóson, Kapuváron, Csornán, Győrben, Tatabányán, Budapest-Kelenföldön, Szolnokon és Püspökladányban áll meg.

A vonat május 31-én, reggel 9 óra 38 perckor indul, és június 1-jén hajnalban érkezik Csíkszeredába. A leszállást követően az utasok együtt zarándokolnak a hegynyeregbe, a Ferenc pápa által celebrált szentmise helyszínére.

A zarándokvonat aznap este hat órakor indul vissza Magyarországra, és másnap délelőtt fél tízkor érkezik Sopronba.

A jegy árának meghatározásakor a vasúttársaság szociális szempontokat is figyelembe vett, a zarándokvonatot nonprofit módon közlekedtetik

- hangsúlyozza a közlemény.

Jegyek a vasúttársaság honlapján, valamint a GYSEV és a MÁV-Start Zrt. belföldi személypénztáraiban válthatók.

A csíksomlyói pápai misére más zarándokvonatokon is el lehet majd jutni, ezekről ide kattintva olvashat bővebben.

A Rákóczi Szövetség és a Miniszterelnökség pályázatot hirdetett a pápai misére utazó diákoknak és egyházközségi csoportoknak útiköltségük támogatásához, amelyről ide kattintva tudhat meg többet.

Nem csak a pápai misére, a csíksomlyói búcsúba is indul zarándokvonat, erről ide kattintva tájékozódhat.

Borítóképünk illusztráció, rajta a csíksomlyói búcsúba tartó Boldogasszony zarándokvonat utasai, kezükben magyar zászlókkal köszöntésükön a marosvásárhelyi vasútállomáson 2018. május 17-én

Ezek is érdekelhetik