Amerikai elnökválasztás

2020.10.29. 17:35

Soros György által pénzelt muszlim szervezet támogatja Joe Bident

Közel 50 amerikai muszlim politikus és tisztviselő levélben közölte, hogy Joe Bident, a demokraták elnökjelöltjét támogatják Donald Trumppal szemben. A levelet az Emgage nevű szervezet adta ki, amely antiszemita és homofób szervezetekkel működik együtt, ráadásul Soros György amerikai tőzsdespekuláns is támogatja őket.

Még július végén közel 50 muszlim politikus és tisztségviselő levélben jelentette be, hogy Joe Biden demokrata párti elnökjelöltet támogatják a november 3-i elnökválasztáson. A levél aláírói között olyanok szerepelnek, akik korábban antiszemita és Izrael-ellenes megnyilvánulások miatt kerültek a hírekbe – írja a V4NA hírügynökség.

Az első aláíró Ilhan Omar minnesotai demokrata képviselőnő. A muszlim politikus korábban olyan határozatot nyújtott be az amerikai Képviselőházban, amelyben kijelenti, hogy az Egyesült Államoknak joga van Izraelt bojkottálni.

Egy másik aláíró, a szintén demokrata André Carson nem határolódott el korábban az antiszemita muszlim vallási vezetőtől, Louis Farrakhantól. Az ugyancsak demokrata Keith Ellison szintén Farrakhan támogatója.

A támogatói levelet az Emgage PAC nevű muszlim szervezet adta ki. Joe Bident annyira megérintette a támogatás híre, hogy videóüzenetben köszönte meg nekik a pártfogást.

Az Emgage pénzügyi támogatásából Soros György amerikai tőzsdespekuláns is kiveszi a részét. A Nyílt Társadalom Alapítványok honlapjáról kiderült, hogy Soros 2017-ben 100 ezer, 2018-ban pedig 50 ezer dollárral támogatta a szervezetet.

A Washington Free Beacon című lap szerint továbbá Soros György 2019-ben több mint 48 millió dollárt költött el lobbitevékenységre a Open Society Policy Centeren keresztül. A lap szerint az Emgage 1 millió dollárt kapott ebből az összegből.

Az Emgage egy, a Muszlim Testvériséghez köthető csoporttal működött együtt olyan eseményeken, amelyeken az előadók nyíltan ellenezték az LMBT-jogokat. A muszlim szervezet ugyanis az Észak Amerikai Iszlám Társaság (Islamic Society of North America, ISNA) konferenciáinak volt hivatalos partnere.

Az ISNA-ról korábban kiderült, hogy a Muszlim Testvériség hálózatának része – bár azt állítják, hogy már nem kapcsolódnak a csoporthoz.

A Jewish Voice című lap szerint a konferencián felszólalt Omar Szuleiman imám, aki „betegségnek” nevezte a homoszexualitást. Muzammil Siddiqi, az ISNA egykori elnöke pedig arról értekezett, hogy „támogatja a törvényeket azokban az országokban, ahol a homoszexualitást halállal büntetik”.

Borítóképünkön Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában