Baljós árnyak

2021.05.29. 09:43

Éric Zemmour: Franciaország haldoklik

Egyre többen fejezik ki aggodalmukat a francia kormány migrációs politikája miatt. Marine Le Pen elvenné a menekültstátuszt a bűncselekmények elkövetőitől, a világhírű esszéista, Éric Zemmour pedig attól tart, hogy az egyre növekvő migrációs hullám következtében teljesen meg fog változni a lakosság összetétele. A Republikánus Párt elnöke, Bruno Retailleau egy interjúban kifejtette, hogy az országban megnövekedett erőszak a kormány túlzott engedékenységének eredménye.

Fotós: Hans Lucas via AFP

Fotós: Hans Lucas via AFP

Franciaországban nem új keletű a migráció és a vele járó problémák, ám az utóbbi időben rendkívüli módon megszaporodtak a bevándorlók által elkövetett bűncselekmények, több rendőrt is halálos támadás ért és egyre gyakrabban fordulnak elő bandaháborúk is. Emiatt több francia politikus és közéleti szereplő is éles kritikával illette a francia kormány politikáját, rámutatva a migráció és a bűnözés közötti szoros összefüggésre – írja a V4NA hírügynökség.

A jobboldali Nemzeti Tömörülés párt elnöke, Marine Le Pen úgy véli, a francia lakosságnak rendkívül fontos a biztonság, ezért a politikus asszony arra törekedne, hogy visszaállítsa az országban a biztonságot, ennek érdekében szigorú intézkedéseket vetne be.

A svájci határ mentén fekvő Saône-et-Loire megyében lévő Chalon-sur-Saône nevű településen tartott sajtótájékoztatóján a börtönök túlterheltségének kapcsán arról beszélt, hogy megvonná a menekültstátuszt a Franciaországban elítélt bűnözőktől, vagyis visszaküldené a szülőhazájukba azokat az embereket, akik, visszaélve Franciaország vendégszeretetével, bűncselekményt követnek el francia földön.

Marine Le Pen réclame la „suppression du statut de réfugié” aux personnes „qui commettent des délits et des crimes” en France pic.twitter.com/xPAiPs2pQs

Marine Le Pen példaként említette egy fiatal koszovói asszony esetét, akit az előzőleg nyolc alkalommal elítélt élettársa késelt halálra Moselle megyében a minap. A férfit tehát ismerték a hatóságok, sőt, épp házi őrizetben volt otthonában, de letépte az elektromos nyomkövetőt és rátámadt az asszonyra.

Franciaország haldoklik

A világhírű francia esszéista, Éric Zemmour szintén tart a migrációtól, illetve annak következményeitől. A Face á l'Info című televíziós műsorban arról beszélt, hogy Franciaország haldoklik, olyan mértékű migrációs hullám sújtja, amelynek következtében a teljes népesség kicserélődik, az ország eddigi történetében egyedülálló átalakuláson megy keresztül.

La France subit une vague migratoire phénoménale, une transformation de la population inédite dans l'Histoire de ce pays et un remplacement incroyable d'une population par une autre. Elle se voit mourir en face. pic.twitter.com/VQM2BoEUuh

Zemmour szerint a franciák rendkívül pesszimisták, és beletörődnek abba, hogy nem lehet a jelenség ellen tenni, a publicista szerint azonban ez nem így van. Mint mondta, meg kell állítani mind a legális, mind az illegális bevándorlást. Zemmour szerint a menedékjogot nem a szíriai migránsok százezrei számára találták ki, majd hozzátette, ha mindenképp menekülteket szeretnének, akkor lengyeleket és románokat kell befogadni, ahogy ezt Németország teszi.

Il faut arrêter l'immigration illégale et légale. pic.twitter.com/9s8J13ZcoV

Macron a fejetlenség elnöke

A Republikánus Párt elnöke, Bruno Retailleau szintén élesen bírálta a francia kormány intézkedéseit. A CNews hírtelevíziónak adott interjújában kifejtette, hogy Emmanuel Macron a fejetlenség elnöke. A republikánus politikus szerint ugyanis az országban megnövekedett erőszak a kormány túlzott engedékenységének eredménye. Bruno Retailleau szerint Macron irányítása alatt robbanásszerűen megnőtt az országban az erőszak, elmondása alapján a franciák 82-83 százaléka úgy véli, hogy az igazságszolgáltatás nem elég szigorú az országban.

Bruno Retailleau sur le bilan sécuritaire d’Emmanuel Macron : «Emmanuel Macron est le président du désordre (…) l’hyper-violence est le résultat de l’hyper-laxisme» " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#LaMatinale pic.twitter.com/TCk8suJD39

Példaként említette azt az esetet, mely során május 8-án a Rhône megyében lévő Villefranche-sur-Saône településen egy sofőr szándékosan elgázolt több munkáját végző tűzoltót, de a tettesnek nem kellett börtönbe mennie.

Borítókép: Rendőrök agresszív tüntetőkkel szemben Párizs utcáin

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában