5,3

2022.01.24. 20:41

Közepes erősségű földrengés rázta meg Haitit

Közepes, a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés rázta meg hétfőn Haiti déli részét - közölte az amerikai földtani intézet (USGS).

A földmozgás miatt rémült lakosok szaladtak ki Les Cayes városának utcáira, ahol fél évvel korábban pusztított nagyobb földrengés. Egyelőre nincsenek értesülések jelentősebb károkról, vagy áldozatokról. Kisebb utórengések majdnem egy órán át voltak a szigetország területén.

A rövid, de erős földmozgás fészke Les Cayes közelében volt, s érezni lehetett hatásait a fővárosban, Port-au-Prince-ben is.

Az egyes részlegek jelentései szerint a földmozgás, bár pánikot keltett, nem okozott károkat

– írta Jerry Chandler, Haiti katasztrófavédelmi hatóságának vezetője a mikroblogján.

Tavaly augusztusban erős, a Richter-skála szerinti 7,2-es erősségű földrengés rázta meg Haiti déli részét, több mint kétezer halálos áldozatot követelve, előtte pedig 2010-ben pusztított erős földrengés.

Borítókép: Összeomlott háza romjai mellett áll a szakadó esőben egy nő Camp Perrin településen 2021. augusztus 17-én, három nappal a Haiti déli térségét megrázó, 7,2-es erősségű földrengés után. Fotó: MTI/EPA/EFE/Orlando Barría

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában