Rendezvény

2022.09.30. 21:58

Kövér László: 145 gyermek érkezett a Kárpát-medence 23 településéről a fóti lovasterápiás versenyre

Az országgyűlés elnöke elmondta, 18. alkalommal rendezték meg a versenyt.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Kövér László, aki egyben a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke, arról beszélt, hogy a Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 18. alkalommal rendezte meg nemzetközi és nemzeti díjlovas- és lovasterápiás versenyét.

Kövér László közölte, hogy a szomszédságban, más pályákon egy nemzetközi szinten is számon tartott díjlovagló versenysorozat is zajlik, ahol 11 országból 26-28 versenyszámban jöttek össze versenyzők.

Nyitrai Zsolt kiemelt társadalompolitikai ügyekért felelős miniszterelnöki biztos elmondta, hogy nehéz időket élünk, de az ilyen típusú rendezvények jelzik, hogy az élet nem áll meg.

Hozzátette, hogy most van a magyar diáksport napja is, és a kormány egyik fontos törekvése volt, hogy megteremtse a lehetőségét annak, hogy minden fiatal minden nap tudjon sportolni.

A miniszterelnöki biztos beszélt arról: a fogyatékossággal élők esetében a kormány a "semmit rólunk, nélkülünk" elvet érvényesíti.

Nagy István agrárminiszter arról beszélt, hogy függetlenül attól, hol és milyen környezetben él, milyen lelki és testi adottságokkal rendelkezik egy gyermek, benne rejlik a társadalom ereje, a nemzet jövője. Éppen ezért kell kiemelt figyelmet fordítani a magyar családok támogatására - tette hozzá.

Elmondta, hogy fantasztikus az a munka, amelyet a Magyar Lovasterápia Szövetség és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat együtt végez, és azt, ahogyan a két szervezet egymásra talált, meg kell becsülni.

"A két szervezet, mint egy igazi szülői közösség karolja át, óvja, neveli és fejleszti (...) a sérült gyermekeket, így erősítve azt a hitet, hogy az ember célja ezen a földön nem lehet más, mint hogy békében és szeretetben éljen" - fogalmazott a miniszter.

Hozzáfűzte: nincs is más célja ennek a rendezvénynek, mint az, hogy "hogyan tudunk egymásra találni és hogyan tudjuk megkérdezni azt, hogy miben segíthetünk, miben lehetünk támasza, segítsége egymásnak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában