Tényleg rendeződött az ügy?

2022.10.07. 21:08

Sajtóperből fizetné ki a szemétszállítókat Karácsony Gergely (videó)

Bár csütörtökön megszületett a megállapodás a Budapesti Közművek és a munkavállalók képviselete között, így a hulladékszállítás elindulhatott Budapesten, de még pénteken is sok helyen halomban állt a szemét a fővárosban. Karácsony Gergely eközben perrel fenyegette a sajtó munkatársait.

Karácsony Gergely főpolgármester

Forrás: Metropol

Fotó: Máté Krisztián

Bepereljük önöket, és a helyreigazítási perben megnyert pénzből

– ezt válaszolta Karácsony Gergely arra az újságírói kérdésre, hogy miből fogják kifizetni a hulladékszállítóknak megígért juttatásokat, írja a Magyar Nemzet. A közművek és a munkavállalók között tegnap létrejött megállapodásban egyébként az szerepel, hogy a dolgozók egyszeri bruttó kétszázezer forintos rezsitámogatást kapnak, és a Budapesti Közművek dolgozói 120 000 forint karácsonyi jutalomban részesülnek.

Karácsony Gergely szerint megnyugtatóan rendezett a szemétszállítási ügy – annak ellenére, hogy még péntek délután is csordultig megtelt kukákat lehetett látni Budapesten.

 A főpolgármester Mártha Imre munkájával pedig továbbra is elégedett, aki Karácsony szerint gyorsan megoldotta a helyzetet.

Azonban egy, a Metropol által nyilvánosságra hozott felvétel tanúsága szerint a tárgyalásokon Mártha Imrének, a luxuséletvitelével a figyelem középpontjába kerülő közművezérnek a kukások azt is szóvá tették, hogy a cégvezetőn látható ruha ára akár többhavi bérükbe is kerülhet. Márthát a munkavállalók ráadásul többször kinevették és föl is háborodtak azon, amiket mondott nekik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában