Igaztalanságok

2023.01.07. 14:08

Nem ért egyet a főrabbi az Orbán Viktort antiszemitázó vádakkal

Magyarország kormánya kiemelten támogatja a magyar és a magyar ajkú, határon túli zsidó közösségeket – mondta Róna Tamás.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a Karl Nehammer osztrák kancellárral és Aleksandar Vucic szerb államfővel, a magyar-osztrák-szerb plenáris megbeszélés után tartott közös sajtótájékoztatón a Várkert Bazárban 2022. október 3-án

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI

Fotós: Fischer Zoltán

The Wall Street Journal oldalán megjelent cikk szerint az Egyesült Államokban és globálisan is erősödik az antiszemitizmus. 

A cikk szerint egyaránt a „zsidó hatalom ellenzőjeként határozza meg magát Jeremy Corbyn brit baloldali politikus és Orbán Viktor jobboldali miniszterelnök”. Szaddám Husszein pedig Izraelt vádolta azzal, hogy ellentétet szít a Nyugat és az iszlám között.

A magyar miniszterelnökre vonatkozó kitétel kapcsán megkereste a Mandiner Róna Tamás főrabbit, a Magyarhoni Zsidó Imaegylet, a Zsima elnökét.

Rónát elmondása szerint mélyen lesújtotta a cikk, mind főrabbiként, mind magyarként. Hozzátette, az elmúlt években a magyar zsidóság újabb virágkorát éli, Magyarország kormánya kiemelten támogatja a magyar és a magyar ajkú, határon túli zsidó közösségeket, zsidó tankönyvek kiadását segíti, országszerte zsinagógákat újítottak fel, valamint a külhoni magyar zsidók hitéletét is folyamtaosan támogatja. „Számomra ez a hozzáállás segítő és nem antiszemita” – vélekedett a Zsima vezetője.

Az eredeti cikk a Mandiner oldalán olvasható

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában