EU-elnökség

2023.05.31. 15:21

Hidvéghi Balázs: az EP háborúpárti baloldali többsége újabb támadásra készül Magyarország ellen (videó)

Durva magyarellenes kirohanásokra lehet számítani a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló EP-vitán - fogalmazott a Fidesz EP-képviselője.

MW

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Az Európai Parlament (EP) háborúpárti baloldali többsége újabb összehangolt támadásra, nyomásgyakorlásra készül Magyarország ellen a békepárti álláspontja miatt - jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője Brüsszelben magyar újságíróknak nyilatkozva szerdán.

Hidvéghi Balázs hangsúlyozta: 

az EP baloldali képviselői korábban a migrációról alkotott véleménye, majd a családok és gyermekek védelme érdekében hozott intézkedései, legújabban pedig a békepárti álláspontja miatt támadják Magyarországot.

Az EP brüsszeli plenáris ülésének szerdai, a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló vitán bemutatni tervezett állásfoglalás, amely arra tesz kísérletet, hogy Magyarország 2024-ben ne tölthesse be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét, az uniós jog és az Európai Unióról szóló szerződések durva megsértését jelenti - jelentette ki a fideszes politikus.

"Durva magyarellenes kirohanásokra lehet számítani a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló EP-vitán" - fogalmazott Hidvéghi, majd hozzátette: a vita célja a Magyarországra nehezedő nyomásgyakorlás folytatása, ugyanis békepárti álláspontja nem tetszik a háborúpárti és fegyverszállítást támogató elitnek.

Magyarország visszautasítja a hazug támadásokat, és szégyenletesnek tartja, hogy a magyar "dollárbaloldal" EP-képviselői aktív részesei ezeknek a támadásoknak. Ahogy szégyenletes az is, hogy a magyar baloldali EP-képviselők azon munkálkodnak, hogy a magyar emberek ne juthassanak hozzá az uniós forrásokhoz, hogy Magyarországot elszigeteljék - mondta.

Magyarország készen áll arra, hogy az uniós tanács elnökségét ellássa. Magas színvonalú, szakszerű módon foga ellátni a feladatát - emelte ki a politikus.

"Kiállunk Magyarország önállósága, szabadsága mellett és a magyar emberek védelmében" – tette hozzá Hidvéghi Balázs.

Magyarország egy szabad és független nemzet

Magyarország egy szabad és független nemzet, nem fogjuk hagyni, hogy néhány "fékevesztett szélsőbalos" belerángasson minket a háborúba, vagy megmondja, hogyan neveljük a gyermekeinket – fogalmazott a kormánypárti politikus szerdán közösségi oldalán.

Azt írta: bármivel is zsarolnak minket, mi, magyarok, a saját utunkat járjuk.

A bejegyzésben megosztott egy videót is az Európai Parlamentben (EP) mondott felszólalásáról, amelyben arról beszélt: az EP mára néhány "szélsőséges, kontrollt vesztett képviselő foglyává vált", akik éjt nappallá téve Magyarországot támadják.

Az európaiság és jogállamiság úgynevezett bajnokai most éppen a tanácsi elnökséget akarják elvenni Magyarországtól, mindezzel azonban pont ők azok, akik durván megsértik az uniós jogot és a szerződést

 – hangsúlyozta. 

Kiemelte: ha van jogállamisági és egyébként korrupciós probléma, az Brüsszelben van és nem Budapesten.

Arra is kitért: a Magyarországot ért támadásokban újra lelkesen részt vesznek a magyar baloldali EP-képviselők. Hidvéghi Balázs szégyennek nevezte, hogy ők miközben otthon sorra elveszítik a választásokat, az Európai Parlamentben azért áskálódnak, hogy a magyar emberek ne jussanak hozzá a nekik jogosan járó forrásokhoz.

A kormánypárti politikus szerint a Magyarországot támadóknak nem tetszik, hogy az ország a saját útján jár és mer nemet mondani Brüsszelnek, ha egy javaslat helytelen vagy káros. Az sem tetszik nekik, hogy Magyarország nemet mond a migrációra, hogy ragaszkodik saját kultúrájához, hogy védi a gyerekeket és a hagyományos családmodellt, valamint az sem, hogy a magyarok a békéről beszélnek.

A magyar egy szabad és független nemzet, amely maga dönt a saját útjáról. Az EP pedig nem felettes szerve az országnak

 – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában