Alapjogokért Központ

2023.05.31. 15:42

Zsarolóbizottság után zsarolójelentést tűzött napirendjére az Európai Parlament (videó)

Az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója sajtótájékoztatón értékelte a szerdai plenáris ülést, ahol az Európai Parlament szélsőbaloldala olyan határozattervezetet tárgyal, melynek célja, hogy Magyarországot megfosszák a jövő évi EU-s elnökségtől.

MW

Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója

Forrás: Alapjogokért Központ

„Zsarolóbizottság után zsarolójelentést tűzött napirendjére az Európai Parlament” – fogalmazott Kovács Attila, az Alapjogokért Központ európai uniós kutatási igazgatója a Központ szerdai sajtótájékoztatóján, utalva arra, hogy alig egy hete távoztak Magyarországról a Költségvetési Bizottság tagjai, élükön Daniel Freunddal. 

Az EP azonban nem nyugszik, egyre növekszik az Európai Parlament hazánkkal szembeni támadásainak intenzitása, immár kéthetente történik valami, amivel nyomást gyakorolnak Magyarországra

– fogalmazott Kovács.

Az európai uniós kutatási igazgató úgy értékelt, „a háborúpárti európai és hazai baloldal újabb támadásával van dolgunk, és ennek oka az, hogy Magyarország nem szállít fegyvereket a háborúba, mert Magyarország az azonnali tűzszünet és a béke pártján áll. Azért támadják Magyarországot, mert nem hajlandó belépni a háborúba.”

Ma délután háromkor EP-vita lesz a hazai jogállamisági helyzetről és ennek margóján arról, hogy az EP el kívánja venni hazánktól a Tanács soros elnökségének jogát”

 – ismertette a legfrissebb terveket Kovács. 

Szerinte ezzel szintet lépett a zsarolás az EP részéről: 

elsőként politikai-jogi eszközökkel éltek, aztán következett a pénzügyi, majd végül a háborús zsarolás egy újabb szintje a nyomásgyakorlásnak.

Kovács úgy látja, a brüsszeli támadások intenzitásának növekedésének oka az, hogy alig „egy év van hátra a mostani ciklusból, ezért ez már a jövő évi EP választások kampányának része. Az európai és a globális baloldal nem áll túl jól.” Ennek jele, hogy „súlyos vereséget mértek a konzervatívok a spanyol regionális választásokon a szocialistákra, elbukott az óceán túloldaláról vezérelt liberális ellenzék Törökországban és az USA-ban rekordmélységben van Joe Biden támogatottsága.”

Kovács a sajtótájékoztatón emlékeztetett, Magyarország 2024 második félévében tölti be a Tanács soros elnöki tisztségét, és „ez egy kulcsfontosságú időszak lesz az EU életében”, ugyanis a jövő év első felében tartandó EP választásokat követően az év második felében alakul meg az új összetételű Európai Bizottság. 

Magyarország az EU-elnökség időtartama alatt érdemben befolyásolhatja az európai politika alakulását, ezért Brüsszelben attól félnek, hogy a háborúpárti, migrációpárti, LMBTQ-párti uniós fősodorral szemben hazánk kiáll majd az EU alapító atyáinak értékei, a konzervatív-kereszténydemokrata értékek mellett

– értékelt Kovács Attila. 

Márpedig szerinte Magyarország üzenete egyértelmű: ahogyan a miniszterelnök is fogalmazott nemrégiben az Alapjogokért Központ szervezte CPACHungary konferencián: No migration! No gender! No war!, azaz nem a migrációra, nem a genderpropagandára, és nem a háborúra.

„A jelentéstervezet egy jogállamisági köntösbe bújtatott háborús zsarolás, melyben az EP nyíltan a háborúpárti hazai ellenzék pártjára áll. EP baloldali és liberális bajkeverői – köztük a hungarofóbiában szenvedő Daniel Freund és Cseh Katalin – ármánykodása ez a jelentéstervezet” 

– értékelt az Alapjgokért Központ európai uniós kutatási igazgatója. 

Ez ismételten csak egy szakmai tévedésektől hemzsegő, koncepciózus vádirat, mely – a szokott brüsszeli tempó szerint – már az ítéletet is tartalmazza

– mondta a jelentésről.

A jelentésből az is kiviláglik, hogy az EP az európai szemeszter országspecifikus ajánlásaira hivatkozással eltörölné a hazai rezsicsökkentést, támogatná a migránsok Európába való beengedését és a genderpropaganda megjelenését az iskolákban, majd a jelentés zárásként az egész világot hadba hívja Magyarország ellen: a tagállami kormányokat, az ENSZ-t, és más nemzetközi szervezeteket is.

„Az EP a frusztrált tehetetlenségében vergődik: nincs joga ugyanis elvenni hazánktól az uniós elnökséget”

 – hangsúlyozta Kovács Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában